TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ИОК: Руските и белоруските спортисти можат да учествуваат на ОИ во Париз

Телма - 08.12.2023

Руските и белоруските спортисти добија дозвола да се натпреваруваат на претстојните Олимписки игри во Париз 2024 година. Тие ќе мораат да учествуваат под специјални околности, односно ќе бидат третирани како неутрални спортисти, соопштија од ...

Руските и белоруските спортисти како неутрални може да учествуваат на Игрите во Париз 2024

Слободен Печат - 08.12.2023

Руските и белоруските спортисти кои се квалификуваа за Летните олимписки игри во Париз во 2024 година ќе можат да учествуваат, но како неутрални, потврди Меѓународниот олимписки комитет (ИОК).

Руските спортисти ќе може да учествуваат на ЛОИ во Париз

Екипа - 08.12.2023

Руските и белоруските спортисти ќе се натпреваруваат во поединечна конкуренција како неутрални на Олимписките игри во Париз, соопшти Меѓународниот олимписки комитет. Тие ќе се натпреваруваат како неутрални, без знамиња, национални амблеми и химни.

Олимпискиот комитет дозволи учество на руски и белоруски спортисти без знамиња

Либертас - 08.12.2023

Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) денеска соопшти дека на руските и белоруските спортисти кои ќе се квалификуваат за завршните натпревари во нивните спортови ќе им биде дозволено да учествуваат на Олимписките игри во Париз следната година, под ...

Официјално: ИОК дозволи настап на руски и белоруски спортисти во Париз 2024!

Спортманија - 08.12.2023

Извршниот комитет на Интернационалниот олимписки комитет (ИОК), одлучи да дозволи настап на руски и белоруски спортисти на Летните олимписки игри во Париз 2024 година, но под одредени услови.

ОИ 2024: Русите и Белорусија добија дозвола за настап!

SportSport - 08.12.2023

Меѓународниот Олимписки Комитет (ИОК) даде зелено светло за учество на руските и белоруските спортисти на Летните олимписки игри во Париз што ќе се одржат идната година но под посебни услови.

Олимпискиот комитет дозволи учество на руски и белоруски спортисти без знамиња

Рацин - 08.12.2023

Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) денеска соопшти дека на руските и белоруските спортисти кои ќе се квалификуваат за завршните натпревари во нивните спортови ќе им биде дозволено да учествуваат на Олимписките игри во Париз следната година, под ...

Олимпискиот комитет дозволи учество на руски и белоруски спортисти, но без знамиња

Локално - 08.12.2023

Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) денеска соопшти дека на руските и белоруските спортисти кои ќе се квалификуваат за завршните натпревари во нивните спортови ќе им биде дозволено да учествуваат на Олимписките игри во Париз следната година, под ...

ИОК пресече: Руските спортисти ќе може да учествуваат на ЛОИ 2024 во Париз!

Sport 1 - 08.12.2023

Интернационалниот олимписки комитет (ИОК) денеска објави дека на руските и белоруските спортисти кои ќе се квалификуваат за завршните натпревари во нивните спортови ќе им биде дозволено да учествуваат на Летните олимписки игри (ЛОИ) во Париз ...

Олимпискиот комитет дозволи учество на руски и белоруски спортисти без знамиња

Во Центар - 08.12.2023

– Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) денеска соопшти дека на руските и белоруските спортисти кои ќе се квалификуваат за завршните натпревари во нивните спортови ќе им биде дозволено да учествуваат на Олимписките игри во Париз следната година, под ...

Олимпискиот комитет дозволи учество на руски и белоруски спортисти

Курир - 08.12.2023

Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) денеска соопшти дека на руските и белоруските спортисти кои ќе се квалификуваат за завршните натпревари во нивните спортови ќе им биде дозволено да учествуваат на Олимписките игри во Париз следната година, под ...

Олимпискиот комитет дозволи учество на руски и белоруски спортисти без знамиња

365 - 08.12.2023

Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) денеска соопшти дека на руските и белоруските спортисти кои ќе се квалификуваат за завршните натпревари во нивните спортови ќе им биде дозволено да учествуваат на Олимписките игри во Париз следната година, под ...

Олимпискиот комитет дозволи учество на руски и белоруски спортисти без знамиња

24Инфо - 08.12.2023

Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) денеска соопшти дека на руските и белоруските спортисти кои ќе се квалификуваат за завршните натпревари во нивните спортови ќе им биде дозволено да учествуваат на Олимписките игри во Париз следната година, под ...

Олимпискиот комитет дозволи учество на руски и белоруски спортисти

Lider - 08.12.2023

Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) денеска соопшти дека на руските и белоруските спортисти кои ќе се квалификуваат за завршните натпревари во нивните спортови ќе им биде дозволено да учествуваат на Олимписките игри во Париз следната година, под ...

Олимпискиот комитет дозволи учество на руски и белоруски спортисти без знамиња

Канал5 - 08.12.2023

На руските и на белоруските спортисти претходно им беше забрането учество. Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) денеска соопшти дека на руските и белоруските спортисти кои ќе се квалификуваат за завршните натпревари во нивните спортови ќе им биде ...

СЕПАК ЌЕ ГО ВИДАТ ПАРИЗ Руски и белоруски спортисти како неутрални ќе може да настапат на Олимпијадата

+инфо - 08.12.2023

На руските и на белоруските спортисти претходно им беше забрането учество во меѓународните натпреварувања по руската инвазија на Украина, но оттогаш постепено им беше дозволено да се вратат како неутрални индивидуални спортисти.

Без знамиња, химни и само во поединечна конкуренција – Олимпискиот комитет со одлука за руските и белоруските спортисти

TopSport - 08.12.2023

Руските и белоруските спортисти ќе се натпреваруваат во поединечна конкуренција како неутрални на Олимписките игри во Париз во 2024 година, соопшти денеска Меѓународниот олимписки комитет (ИОК).

Без знамиња, химни и само во поединечна конкуренција – Олимпискиот комитет со одлука за руските и белоруските спортисти

Макфакс - 08.12.2023

Руските и белоруските спортисти ќе се натпреваруваат во поединечна конкуренција како неутрални на Олимписките игри во Париз во 2024 година, соопшти денеска Меѓународниот олимписки комитет (ИОК).

Олимпискиот комитет дозволи учество на руски и белоруски спортисти без знамиња

ТВ21 - 08.12.2023

Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) денеска соопшти дека на руските и белоруските спортисти кои ќе се квалификуваат за завршните натпревари во нивните спортови ќе им биде дозволено да учествуваат на Олимписките игри во Париз следната година, под ...

Без знамиња, химни и само во поединечна конкуренција – Олимпискиот комитет со одлука за руските и белоруските спортисти

Опсервер - 08.12.2023

Руските и белоруските спортисти ќе се натпреваруваат во поединечна конкуренција како неутрални на Олимписките игри во Париз во 2024 година, соопшти денеска Меѓународниот олимписки комитет (ИОК).

ИОК дозволи настап на ЛОИ во Париз за руски и белоруски спортисти под одредени услови

24Инфо - 08.12.2023

Извршниот комитет на Интернационалниот олимписки комитет (ИОК), одлучи да дозволи настап на руски и белоруски спортисти на Летните олимписки игри во Париз 2024 година. Русите и Белорусите ќе земат учествуво само во поединечните спортови, без државни ...

Без знамиња, химни и само во поединечна конкуренција – Олимпискиот комитет со одлука за руските и белоруските спортисти

Скопје1 - 09.12.2023

Руските и белоруските спортисти ќе се натпреваруваат во поединечна конкуренција како неутрални на Олимписките игри во Париз во 2024 година, соопшти денеска Меѓународниот олимписки комитет (ИОК).

Олимпискиот комитет дозволи учество на руски и белоруски спортисти без знамиња

MakPress - 09.12.2023

Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) денеска соопшти дека на руските и белоруските спортисти кои ќе се квалификуваат за завршните натпревари во нивните спортови ќе им биде дозволено да учествуваат на Олимписките игри во Париз следната година, под ...

ИОК дозволи настап на руски и белоруски спортисти на ОИ во Париз 2024!

IPON - 09.12.2023

ИОК дозволи настап на руски и белоруски спортисти на ОИ во Париз 2024! 09/12/2023 1 Извршниот комитет на Интернационалниот олимписки комитет (ИОК), одлучи да дозволи настап на руски и белоруски спортисти на Летните олимписки игри во Париз 2024 ...

Руските и белоруски спортисти ќе настапуваат на ОИ, но забранети им се знамињата

Република - 09.12.2023

Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) денеска соопшти дека на руските и белоруските спортисти кои ќе се квалификуваат за завршните натпревари во нивните спортови ќе им биде дозволено да учествуваат на Олимписките игри во Париз следната година, под ...

Руските и белоруските спортисти ќе можат да учествуваат на Летните олимписки игри во Париз

еМагазин - 10.12.2023

Руските и белоруските спортисти ќе можат да учествуваат на Летните олимписки игри во Париз, кои ќе се одржат следната година. Интернационалниот олимписки комитет соопшти дека на руските и белоруските спортисти кои ќе се квалификуваат за завршните ...