TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Телескопот Џејмс Веб сними снимки од прстените и месечините на Нептун

Во Центар - 22.09.2022

Вселенскиот телескоп Џејмс Веб ја направи својата прва фотографија од Нептун. Додека телескопот ја продолжува својата обиколка низ Сончевиот систем, ја направи и својата прва фотографија од најоддалечената планета во нашето космичко соседство, ...

Нептун и неговите прстени блескаат на Новите снимки на телескопот „Џејмс Веб“

Сакам да кажам - 22.09.2022

Телескопот „Џејмс Веб“ го сврте погледот од длабоката вселена кон нашиот Сончев систем и ги сними осветлениот Нептун и неговите деликатни, правливи прстени во детали какви што не се видени со децении.

„Џејмс Веб“ направи нови снимки од Нептун на кои се гледа планетарен прстен

Радио МОФ - 22.09.2022

Телескопот „Џејмс Веб“ извади нови спектакуларни фотографии од Нептун на кои се забележува екваторијален прстен. Инструментите за инфрацрвена светлина вградени во „Веб“ овозможија да се доловат деталите и карактеристиките на Нептун што не се снимени ...

Телескопот James Web даде невидена слика од Нептун и го откри вистинскиот сјај

Порта - 22.09.2022

Благодарение на вселенскиот телескоп James Webb, за прв пат можеме да видиме како изгледа планетата Нептун во инфрацрвениот спектар и мораме да признаеме, изгледа – блескаво. Вселенскиот телескоп James Webb (JWST) на НАСА ја сними планетата Нептун ...

Нови фотографии од „Џејмс Веб“ ни ја покажуваат убавината на прстените на Нептун

Факултети - 22.09.2022

Досега повеќето од фотографиите на „Џејмс Веб“ открија инфрацрвени погледи на објекти на длабокото небо, како галаксии и маглини. И додека веќе видовме прекрасни слики од Јупитер и неговите месечини, љубителите на планетите чекаат да видат што друго ...

Нови спектакуларни слики од Нептун

Опсервер - 22.09.2022

Вселенскиот супертелескоп „Џејмс Веб“ сними и прати спектакуларни слики од Нептун. Тука се гледаат и прстените и „патеките“ од прашина што ја опкружуваат ледената планета. Инфрацрвените инструменти на опсерваторијата ги истакнуваат одликите коишто ...

Вселенскиот супертелескоп „Џејмс Веб“ прати нови спектакуларни слики од Нептун

ТВ21 - 22.09.2022

Вселенскиот супертелескоп „Џејмс Веб“ сними и прати спектакуларни слики од Нептун. Тука се гледаат и прстените и „патеките“ од прашина што ја опкружуваат ледената планета. Инфрацрвените инструменти на опсерваторијата ги истакнуваат одликите коишто ...

Нови спектакуларни слики од Нептун

Курир - 22.09.2022

Вселенскиот супертелескоп „Џејмс Веб“ сними и прати спектакуларни слики од Нептун. Тука се гледаат и прстените и „патеките“ од прашина што ја опкружуваат ледената планета. Инфрацрвените инструменти на опсерваторијата ги истакнуваат одликите коишто ...

Вселенскиот супертелескоп „Џејмс Веб“ прати нови спектакуларни слики од Нептун

4NEWS - 22.09.2022

Вселенскиот супертелескоп „Џејмс Веб“ сними и прати спектакуларни слики од Нептун. Тука се гледаат и прстените и „патеките“ од прашина што ја опкружуваат ледената планета. Инфрацрвените инструменти на опсерваторијата ги истакнуваат одликите коишто ...

Нептун каков што не сте го виделе досега

Кајгана - 22.09.2022

Вселенскиот телескоп James Webb сними и испрати спектакуларни фотографии од Нептун, најдетални досега. Од фотографиите се гледаат и прстените и „патеките“ од прашина кои ја опкружуваат ледената планета.

Нова спектакуларна слика од Нептун

Факултети - 22.09.2022

Вселенскиот супертелескоп „Џејмс Веб“ сними и прати спектакуларни слики од Нептун. Тука се гледаат и прстените и патеките од прашина што ја опкружуваат ледената планета. Инфрацрвените инструменти на опсерваторијата ги истакнуваат одликите што не се ...

Нови спектакуларни слики од Нептун

Во Центар - 22.09.2022

Вселенскиот супертелескоп „Џејмс Веб“ сними и прати спектакуларни слики од Нептун. Тука се гледаат и прстените и „патеките“ од прашина што ја опкружуваат ледената планета. Инфрацрвените инструменти на опсерваторијата ги истакнуваат одликите коишто ...

Нови спектакуларни слики од Нептун

OhridNews - 22.09.2022

Вселенскиот супертелескоп „Џејмс Веб“ сними и прати спектакуларни слики од Нептун. Тука се гледаат и прстените и „патеките“ од прашина што ја опкружуваат ледената планета. Инфрацрвените инструменти на опсерваторијата ги истакнуваат одликите коишто ...

Нови спектакуларни слики од Нептун

Вечер Прес - 22.09.2022

Вселенскиот супертелескоп „Џејмс Веб“ сними и прати спектакуларни слики од Нептун. Тука се гледаат и прстените и „патеките“ од прашина што ја опкружуваат ледената планета. Инфрацрвените инструменти на опсерваторијата ги истакнуваат одликите коишто ...

Нови спектакуларни слики од Нептун

MakPress - 23.09.2022

Вселенскиот супертелескоп „Џејмс Веб“ сними и прати спектакуларни слики од Нептун. Тука се гледаат и прстените и „патеките“ од прашина што ја опкружуваат ледената планета. Инфрацрвените инструменти на опсерваторијата ги истакнуваат одликите коишто ...

Телескопот James Webb ги сними прстените и месечините на Нептун

USB - 23.09.2022

Вселенскиот телескоп James Webb ја направи својата прва фотографија од Нептун. Додека телескопот ја продолжува својата обиколка низ Сончевиот систем, ја направи и својата прва фотографија од најоддалечената планета во нашето космичко соседство, ...