TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мајонезот им го спасува животи на јато желки во Израел

Опсервер - 01.03.2021

– Јато желки се спасени откако биле полиени со нафта на израелскиот брег. Имено, тие се лекуваат со мајонез… Надлежните од Националниот центар за спасување морски желки велат дека мајонезот им помага на животите во чистењето на системот за варење.

Користат мајонез за да ги спасат желките што настрадале при излевање на нафта

Факултети - 01.03.2021

Не секој сака мајонез, но за десетици загрозени морски желки тој може да значи живот или смрт. Неодамна се излеала нафта покрај брегот на Израел и го загрозила дивиот свет во пределот. На регион од речиси 200 километри се излеале над 1.000 тони ...

Израел користи мајонез за спас на желките загрозени од излевањето нафта

Н.Македонија - 01.03.2021

Желките кои биле зафатени со излевањето на нафта на израелскиот брег се спасени со мајонез како лек. Официјални лица од Националниот центар за спасување на морски желки велат дека мајонезот помага во чистење на дигестивниот тракт кај овие влекачи, ...

(ВИДЕО) Мајонезот им го спасува животи на јато желки во Израел

iPortal - 01.03.2021

Јато желки се спасени откако биле полиени со нафта на израелскиот брег. Имено, тие се лекуваат со мајонез… Надлежните од Националниот центар за спасување морски желки велат дека мајонезот им помага на животите во чистењето на системот за варење.

Мајонезот им го спасува животи на јато желки во Израел /видео

Вечер Прес - 01.03.2021

Јато желки се спасени откако биле полиени со нафта на израелскиот брег. Имено, тие се лекуваат со мајонез… Надлежните од Националниот центар за спасување морски желки велат дека мајонезот им помага на животите во чистењето на системот за варење.

(ВИДЕО) Со мајонез им ги спасуваат животите на јато желки полиени со нафта

Бриф - 01.03.2021

Јато желки се спасени откако биле полиени со нафта на израелскиот брег. Имено, тие се лекуваат со мајонез… Надлежните од Националниот центар за спасување морски желки велат дека мајонезот им помага на животите во чистењето на системот за варење.

Мајонезот им спасува животи на јато желки во Израел

MakPress - 02.03.2021

Јато желки се спасени откако биле полиени со нафта на израелскиот брег. Имено, тие се лекуваат со мајонез… Надлежните од Националниот центар за спасување морски желки велат дека мајонезот им помага на животите во чистењето на системот за варење.

Со мајонез им го спасиле животот на јато желки во Израел

ТВ21 - 02.03.2021

Јато желки се спасени откако биле полиени со нафта на израелскиот брег. Имено, тие се лекуваат со мајонез… Надлежните од Националниот центар за спасување морски желки велат дека мајонезот им помага на животите во чистењето на системот за варење.