TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

IKEA ги повикува жените да уринираат на најновата реклама (ВИДЕО)

USB - 14.01.2018

Најновата маркетинг кампања на Ikea е навистина несекојдневна. Шведскиот гигант знае дека дури и за најголем попуст на некој производ потребна е некоја впечатлива реклама. Токму затоа компанијата ја најми шведската рекламна агенција Akestam Holst за ...

Како Икеа “манипулира” со купувачите

Вечер - 14.01.2018

Како што Икеа ги освојувала пазарите во светот, така растела и побарувачката за останатите производи. Како што пишува Хафингтон Пост, над 75% од сликите на производите во каталогот всушност се компјутерски обработени фотографии, кои ги обработува ...

Икеа во Србија дели откази

Фактор - 14.01.2018

Шведскиот бренд за мебел и опрема Икеа дели откази во својата франшиза во Србија. Во продажниот салон лоциран во Белград, од Икеа поделиле откази на 22 вработени. Според објаснувањето на шведската компанија на почетокот на отворањето на првата ...