TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зошто Фејсбук отстрани над 5 милијарди профили само оваа година?

Кумановски м. - 15.11.2019

Фејсбук затвори 5,4 милијарди лажни профили и страници на својата платформа од почетокот на оваа година, што е многу поголема бројка од 2,5 милијарди месечни активни корисници. Тоа е далеку над 3,3 милијарди лажни профили отстранети во текот на 2018 ...

Фејсбук избриша 5,4 милијарди лажни профили само оваа година

Слободен Печат - 14.11.2019

За споредба, во текот на изминатата 2018 година, компанијата избриша 3,3 милијарди фалсификувани сметки. Само во 2019 година, Фејсбук избриша 5,4 милијарди лажни профили од својата главна платформа, но се проценува дека има уште милиони невалидни ...

Фејсбук годинава изгаснал над 5 милијарди лажни профили

Канал5 - 14.11.2019

Фејсбук објави вчера дека затворила дури 5,4 милијарди лажни профили од својата платформа од почетокот на годинава, над двојно повеќе од 2,5 милијарди активни корисници. Исто така, има многу повеќе исклучувања од минатата година, кога Фејсбук ...

Фејсбук отстрани две милијарди лажни профили и над три милијарди содржини

24Инфо - 13.11.2019

Социјалната мрежа Фејсбук од април до септември годинава отстранила 3.2 милијарди лажни содржини, како и милиони статуси со насилство врз деца и самоубиства, се вели во денешното соопштение на компанијата.

Фejсбук избришал 5,4 милијарди лажни профили

Бриф - 13.11.2019

Од социјалната мрежа Фејсбук денеска објавија дека околу 5,4 милијарди лажни профили се избришани. – Можноста да ги откриеме и блокираме сите обиди за создавање лажни профили се уште ја усовршуваме, објавија од најпопуларната социјална мрежа во ...

Кои познати личности имаат лажни Instagram следбеници?

Црнобело - 13.11.2019

Можеби секој посакува да има милиони Instagram следбеници како Ким Кардашијан, но изгледа дека на оваа платформа, ни оваа бројка не е точна. Сè повеќе и повеќе славни личности се „фатени“ во лага за нивните следбеници.

Фејсбук отстрани две милијарди лажни профили и над три милијарди содржини

Курир - 13.11.2019

Социјалната мрежа Фејсбук од април до септември годинава отстранила 3.2 милијарди лажни содржини, како и милиони статуси со насилство врз деца и самоубиства, се вели во денешното соопштение на компанијата.

Фејсбук отстрани двa милијарди лажни профили и над три милијарди содржини

Слободен Печат - 13.11.2019

За споредба, во истиот период лани биле избришани 1.55 милијарди содржини. Социјалната мрежа Фејсбук од април до септември годинава отстранила 3.2 милијарди лажни содржини, како и милиони статуси со насилство врз деца и самоубиства, се вели во ...

Многумина имаат по некој: Фејсбук отстрани две милијарди лажни профили

Република - 13.11.2019

Социјалната мрежа Фејсбук од април до септември годинава отстранила 3.2 милијарди лажни содржини, како и милиони статуси со насилство врз деца и самоубиства, се вели во денешното соопштение на компанијата.

Фејсбук отстрани две милијарди лажни профили и над три милијарди содржини

Опсервер - 13.11.2019

Социјалната мрежа Фејсбук од април до септември годинава отстранила 3.2 милијарди лажни содржини, како и милиони статуси со насилство врз деца и самоубиства, се вели во денешното соопштение на компанијата.

Фејсбук отстрани две милијарди лажни профили и над три милијарди содржини

MakPress - 13.11.2019

Социјалната мрежа Фејсбук од април до септември годинава отстранила 3.2 милијарди лажни содржини, како и милиони статуси со насилство врз деца и самоубиства, се вели во денешното соопштение на компанијата.

Фејсбук отстрани две милијарди лажни профили и над три милијарди содржини

Локално - 13.11.2019

Социјалната мрежа Фејсбук од април до септември годинава отстранила 3.2 милијарди лажни содржини, како и милиони статуси со насилство врз деца и самоубиства, се вели во денешното соопштение на компанијата.

Фејсбук отстрани две милијарди лажни профили и над три милијарди содржини

+инфо - 13.11.2019

Фејсбук активно открива содржини поврзани со терористички организации, како на главната мрежа така и на Инстаграм, се вели во соопштението. Социјалната мрежа Фејсбук од април до септември годинава отстранила 3.2 милијарди лажни содржини, како и ...

Фејсбук отстрани две милијарди лажни профили и над три милијарди содржини

Нова ТВ - 13.11.2019

Социјалната мрежа Фејсбук од април до септември годинава отстранила 3.2 милијарди лажни содржини, како и милиони статуси со насилство врз деца и самоубиства, се вели во денешното соопштение на компанијата.

Фејсбук отстрани две милијарди лажни профили и над три милијарди содржини

Вечер Прес - 13.11.2019

Социјалната мрежа Фејсбук од април до септември годинава отстранила 3.2 милијарди лажни содржини, како и милиони статуси со насилство врз деца и самоубиства, се вели во денешното соопштение на компанијата.

Фејсбук бриши: Отстранети 1,55 милијарди лажни профили и 3,2 милијарди содржини

Денешен - 13.11.2019

Социјалната мрежа Фејсбук од април до септември годинава отстранила 3.2 милијарди лажни содржини, како и милиони статуси со насилство врз деца и самоубиства, се вели во денешното соопштение на компанијата.

Отстранети две милијарди лажни профили и над три милијарди содржини од Фејсбук

iPortal - 13.11.2019

Социјалната мрежа Фејсбук од април до септември годинава отстранила 3.2 милијарди лажни содржини, како и милиони статуси со насилство врз деца и самоубиства, се вели во денешното соопштение на компанијата.

Фејсбук отстрани две милијарди лажни профили и над три милијарди содржини

Либертас - 13.11.2019

Социјалната мрежа Фејсбук од април до септември годинава отстранила 3.2 милијарди лажни содржини, како и милиони статуси со насилство врз деца и самоубиства, се вели во денешното соопштение на компанијата.

Фејсбук отстрани две милијарди лажни профили и над три милијарди содржини

А1 On - 14.11.2019

Социјалната мрежа Фејсбук од април до септември годинава отстранила 3.2 милијарди лажни содржини, како и милиони статуси со насилство врз деца и самоубиства, се вели во денешното соопштение на компанијата.

Facebook отстрани над две милијарди лажни профили

USB - 14.11.2019

Социјалната мрежа Facebook од април до септември годинава отстранила 3.2 милијарди лажни содржини, како и милиони статуси со насилство врз деца и самоубиства, се вели во денешното соопштение на компанијата.

Фејсбук отстрани две милијарди лажни профили

Нетпрес - 14.11.2019

Социјалната мрежа Фејсбук од април до септември годинава отстранила 3.2 милијарди лажни содржини, како и милиони статуси со насилство врз деца и самоубиства, се вели во денешното соопштение на компанијата.

Фејсбук отстрани две милијарди лажни профили и над три милијарди содржини

CivilMedia - 14.11.2019

Социјалната мрежа Фејсбук од април до септември годинава отстранила 3.2 милијарди лажни содржини, како и милиони статуси со насилство врз деца и самоубиства, се вели во денешното соопштение на компанијата.

Фejсбук избришал 5,4 милиони лажни профили

Скопје1 - 15.11.2019

Фејсбук објави дека затворил дури 5,4 милиони лажни профили од својата платформа од почетокот на годинава, над двојно повеќе од 2,5 милијарди активни корисници. Речиси сите профили беа изгаснати пред да имаат можност да станат активни корисници.