TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најбезбеден водороден автомобил

Авто Плус - 16.05.2018

Релативно нова компанија за автомобили од Велс, наречена Riversimple, тврди дека изработила технолошки најсовршен и што е најважно најбезбеден автомобил на водород Автомобилот кој сеуште е во развојна фаза се нарекува Rasa и со едно полнење може да ...

Нов изум,безбеден водороден автомобил

ЗаЗабава - 16.05.2018

Автомобилот кој сеуште е во развојна фаза се нарекува Rasa и со едно полнење може да патува 480 km. Производителот е подготвен да го лансира водородното издание во сериско производство од 2020 година.