Време е со помош на сетилото за вкус да заминете за Италија Излупете ги колбасите, земете ги парчињата и формирајте ќофтиња од нив. Пржете ги на маст и при крај додајте лук и чаша вино, па песто-сос и неутрална павлака.
Пилешкиот стек исечете го на ситни коцки. Кромидот и лукот ситно исечете ги и додајте ги кај стекот. Додајте јајце, брашно, сол, сенф, павлака, бибер и зачини. Се убаво промешајте. Додајте ситно сечен магдонос.
Време е да се „преселиме“ во Италија. Состојки: 2 колбаси Маст 2 чешниња лук 1 чаша вино 2дл песто сос 2дл неутрална павлака Вода 100гр тестенини Подготовка: Излупете ги колбасите, земете парчиња и формирајте ќофтиња од нив.