TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Судиите не избраа нов претседател на Уставен суд

Фактор - 30.05.2024

СУДИИТЕ НЕ ИЗБРАА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА УСТАВЕН СУД Уставните судии не избраа нов претседател. Две судијки се во битката за претседател на Уставниот суд и наследник на Добрила Кацарска. Потребни се шест од деветте гласа на уставните судии.

Демири во ВИН ВИН откри дека денеска испратил писмо до Владата за да се започне тендерска постапка за итно комплетно ...

Телма - 30.05.2024

Суштината е следна, Клинички центар и компресорската станица е градена пред 30 години, тоа има рок на траење, а сопственост е на Општи служби и ние лекарите се служиме, објасни министерот за здравство Илир Демири во гостувањето на вечерашната ...

По кризата со хируршките клиники Канал 5 во посета на Клиниката за ортопедија

Канал5 - 30.05.2024

Нова ургентна операција на клиниката за ортопедија. Ретко кога едната оспособена сала со надворешен компресор е слободна откако настана кризата на хируршките клиники и се затворија салите за операција поради појава на специфична миризба во ...

Владата итно да ја смени компресорската станица за да проработат хируршките сали

Слободен Печат - 30.05.2024

Министерот за здравство доктор Илир Демири денеска испратил допис до Владата во кој бара итно и неодложно да се промени компресорската станица на Клинички центар за да проработат хируршките сали кои 13 дена се затворени за пациенти.

Министерот Демири нареди итно поставување на компресорска станица во Клинички центар

ТВ21 - 30.05.2024

Поради новонастанатата ситуација и прекин на функционирањето на хируршките сали на ниво на Клинички центар, министерот за здравство д-р Илир Демири побара итно и неодложно да се пристапи кон променување на компресорската станица и инсталацијата на ...

Колапсот на Клинички ја прегоре Градска болница: 150 итни пациенти оперирани за 10 дена

Мета - 29.05.2024

Ако ситуацијата продолжи, Љубен Арсенков, директор на Универзитетската клиника по хируршки болести „Св.Наум Охридски“ тврди дека ќе мора да се бара мигрирање на повеќе кадар. Обемот на работа во интензивната нега и во оперативниот блок е енормно ...

Колапсот на Клинички ја прегоре Градска болница: 150 итни пациенти оперирани за 10 дена

Независен - 29.05.2024

Полни корпи со чаршави, кебиња и перници во ходникот на приземјето на Универзитетската клиника по хируршки болести „Св. Наум Охридски“, попозната како „стара Градска болница“, сведочат за напливот на итни пациенти што го имаат во последниве десетина ...

Колапсот на Клинички ја прегоре Градска болница: 150 итни пациенти оперирани за 10 дена

Радио МОФ - 30.05.2024

Полни корпи со чаршави, кебиња и перници во ходникот на приземјето на Универзитетската клиника по хируршки болести „Св. Наум Охридски“, попозната како „стара Градска болница“, сведочат за напливот на итни пациенти што го имаат во последниве десетина ...

Илир Демири испрати ургентно барање до Владата: Итна замена на компресорската станица!

Фактор - 30.05.2024

Министерот за здравство Илир Демири испрати ургентно барање до Владата итно да се замени компресорската станица и инсталацијата за гасови за хируршките сали на Клиничкиот центар „Мајка Тереза“.

Министерот за здравство бара од Владата итно да се смени компресорската станица за да проработат хируршките сали

А1 On - 30.05.2024

Министерот за здравство Илир Демири денеска испрати допис до Владата во кој бара итно и неодложно да се промени компресорската станица на Клинички центар за да проработат хируршките сали кои 13 дена се затворени.

Министерот за здравство бара од Владата итно да се смени компресорската станица за да проработат хируршките сали

Бриф - 30.05.2024

Министерот за здравство Илир Демири денеска испратил допис до Владата во кој бара итно и неодложно да се промени компресорската станица на Клинички центар за да проработат хируршките сали кои 13 дена се затворени.

Министерот за здравство бара од Владата итно да се смени компресорската станица за да проработат хируршките сали

Zoom - 30.05.2024

Министерот за здравство Илир Демири денеска испратил допис до Владата во кој бара итно и неодложно да се промени компресорската станица на Клинички центар за да проработат хируршките сали кои 13 дена се затворени.

Министерот за здравство бара од Владата итно да се смени компресорската станица за да проработат хируршките сали

Н.Македонија - 30.05.2024

Министерот за здравство Илир Демири денеска испратил допис до Владата во кој бара итно и неодложно да се промени компресорската станица на Клинички центар за да проработат хируршките сали кои 13 дена се затворени.

Демири бара од Владата итно да се смени компресорската станица за да проработат хируршките сали

ТВ21 - 30.05.2024

Министерот за здравство Илир Демири денеска испратил допис до Владата во кој бара итно и неодложно да се промени компресорската станица на Клинички центар за да проработат хируршките сали кои 13 дена се затворени.

Демири бара итно да се смени компресорската станица за да проработат хируршките сали

4NEWS - 30.05.2024

Министерот за здравство Илир Демири денеска испратил допис до Владата во кој бара итно и неодложно да се промени компресорската станица на Клинички центар за да проработат хируршките сали кои 13 дена се затворени.

Демири загрижен за човечките животи, од Владата бара итно да се промени компресорската станица за да проработат ...

МКД - 30.05.2024

По 13 дена испратен е допис Министерот за здравство Илир Демири денеска испратил допис до Владата во кој бара итно и неодложно да се промени компресорската станица на Клинички центар за да проработат хируршките сали кои 13 дена се затворени.

Министерот за здравство бара од Владата итно да се смени компресорската станица за да проработат хируршките сали

Либертас - 30.05.2024

– Министерот за здравство Илир Демири денеска испратил допис до Владата во кој бара итно и неодложно да се промени компресорската станица на Клинички центар за да проработат хируршките сали кои 13 дена се затворени.

Министерот за здравство бара од Владата итно да се смени компресорската станица за да проработат хируршките сали

365 - 30.05.2024

Министерот за здравство Илир Демири денеска испратил допис до Владата во кој бара итно и неодложно да се промени компресорската станица на Клинички центар за да проработат хируршките сали кои 13 дена се затворени.

Министерот за здравство бара итно да се промени компресорската станица на Клинички центар, хируршките сали не работат ...

ММС - 30.05.2024

Министерот за здравство Илир Демири денеска испратил допис до Владата во кој бара итно и неодложно да се промени компресорската станица на Клинички центар за да проработат хируршките сали кои 13 дена се затворени.

Министерот за здравство бара од Владата итно да се смени компресорската станица за да проработат хируршките сали

Во Центар - 30.05.2024

Министерот за здравство Илир Демири денеска испратил допис до Владата во кој бара итно и неодложно да се промени компресорската станица на Клинички центар за да проработат хируршките сали кои 13 дена се затворени.

Димири со барање до Владата: Итна промена на компресорската станица во хируршките сали, се работи за човечки животи

360 степени - 30.05.2024

„Напоменувам, се работи за живот на луѓето и се работи за државен интерес. Како министер за здравство замолувам и се надевам дека ќе имаме разбирање за истото, иако сум свесен дека се наоѓаме во изборен процес пред формирање на нова Влада.

Демири бара од Владата итно да се смени компресорската станица за да проработат хируршките сали

Сител - 30.05.2024

Министерот за здравство Илир Демири денеска испратил допис до Владата во кој бара итно и неодложно да се промени компресорската станица на Клинички центар за да проработат хируршките сали кои 13 дена се затворени.

Министерот за здравство бара од Владата итно да се смени компресорската станица за да проработат хируршките сали

Република - 30.05.2024

Министерот за здравство Илир Демири денеска испратил допис до Владата во кој бара итно и неодложно да се промени компресорската станица на Клинички центар за да проработат хируршките сали кои 13 дена се затворени.

Министерот за здравство бара од Владата итно да се смени компресорската станица за да проработат хируршките сали

Денешен - 30.05.2024

Министерот за здравство Илир Демири денеска испратил допис до Владата во кој бара итно и неодложно да се промени компресорската станица на Клинички центар за да проработат хируршките сали кои 13 дена се затворени.

Министерот за здравство бара од Владата итно да се смени компресорската станица за да проработат хируршките сали

Lider - 30.05.2024

Министерот за здравство Илир Демири денеска испратил допис до Владата во кој бара итно и неодложно да се промени компресорската станица на Клинички центар за да проработат хируршките сали кои 13 дена се затворени.

Демири бара од Владата итно да се смени компресорската станица за да проработат хируршките сали

Независен - 30.05.2024

Министерот за здравство Илир Демири денеска испратил допис до Владата во кој бара итно и неодложно да се промени компресорската станица на Клинички центар за да проработат хируршките сали кои 13 дена се затворени.

Демири бара од Владата итно да се промени компресорската станица на Клинички

Фокус - 30.05.2024

Министерот за здравство Илир Демири побара итно и неодложно да се промени компресорската станица на Клинички центар за да проработат хируршките сали кои 13 дена се затворени. Демири преку објава на Фејсбук страницата на Министерството за здравство, ...

Министерот за здравство бара од Владата итно да се смени компресорската станица за да проработат хируршките сали

Frontline - 30.05.2024

Министерот за здравство Илир Демири денеска испратил допис до Владата во кој бара итно и неодложно да се промени компресорската станица на Клинички центар за да проработат хируршките сали кои 13 дена се затворени.