TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Музејот „Мадам Тисо“ ќе има огранок во Унгарија

+инфо - 21.06.2021

Досега во светот се отворени 22 музеи „Мадам Тисо“. Зад унгарскиот ќе застане група инвеститори кои платија за правото за употреба на името и брендот. Светски познатиот музеј првпат отвора, поточно дозволува свој огранок во оваа средноевропска земја.

Во Будимпешта се отвора музеј „Мадам Тисо“

Вечер Прес - 21.06.2021

Во првите месеци следната година, во центарот на Будимпешта ќе биде отворен првиот музеј на восочни фигури „Мадам Тисо“ во Унгарија. Светски познатиот музеј првпат отвора, поточно дозволува свој огранок во оваа средноевропска земја.

Музејот „Мадам Тисо“ дозволи огранок во Унгарија

Независен - 21.06.2021

Унгарија – Во првите месеци следната година, во центарот на Будимпешта ќе биде отворен првиот музеј на восочни фигури „Мадам Тисо“ во Унгарија. Светски познатиот музеј првпат отвора, поточно дозволува свој огранок во оваа средноевропска земја.