TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Големи музички имиња доаѓаат во Охрид: Охридски трубадури ќе слави јубилеј

Фокус - 11.07.2018

Охрид се подготвува за 25 – то јубилејно издание на интернационалниот музички фестивал Охридски трубадури 2018, кој ќе се одржи од шести до осми септември. Годинава на фестивалот ќе настапат околу 70 познати музички имиња од земјава, но и од ...

Над 70 пејачи од македонија и балканот на „Охридски трубадури“

Сакам да кажам - 11.07.2018

Над 70 пејачи ќе учествуваат на 25. Интернационален музички фестивал „Охрид Фест – Охридски трубадури“, кој ќе се одржи на 6, 7 и 8 септември. Организаторите засега најавуваат дека на фолк вечерта ќе настапат Благица Павловска, „Скопски боеми“, ...

Ми требаше пауза: Даниел Кајмакоски се враќа на сцената

Женски магазин - 11.07.2018

Даниел Кајмакоски кој во екот на популарноста се повлече од јавноста откако минатата година стана татко, конечно ќе промовира нова песна. Популарниот пејач ќе се натпреварува на јубилејното 25-то издание на фестивалот „Охрид фест-Охридски трубадури“ ...

“Охридски трубадури 2018“: Балканската пејачка елита во Охрид

Независен - 11.07.2018

На јубилејниот, 25-ти Интернационален музички фестивал “Охрид Фест –Охридски трубадури“, кој ќе се одржи на - 6 - 7 и 8 септември, ќе учествуваат преку 70 пејачи. Покрај македонските фолк и поп звезди, на фестивалот ќе настапат и познати пејачки ...

Јубилејно 25. издание на „Охридски трубадури“

Курир - 11.07.2018

На 25. меѓународен музички фестивал „Охрид Фест –Охридски трубадури“, кој ќе се одржи од 6 до 8 септември годинава е најавено учество на над 70 пејачи. Покрај македонските фолк и поп звезди, на фестивалот ќе настапат и познати пејачки имиња од ...

Фестивалот “Охридски трубадури 2018” ја продолжува туристичката сезона….од 6 до 8 септември во Охрид….Главните ѕвезди ...

Вечер - 11.07.2018

На јубилејниот, 25-ти Интернационален музички фестивал “Охрид Фест –Охридски трубадури“ , кој ќе се одржи на 6, 7 и 8 септември, ќе учествуваат преку 70 пејачи.Покрај македонските фолк и поп звезди, на фестивалот ќе настапат и познати пејачки имиња ...

Јубилејно 25. издание на „Охридски трубадури“

Сител - 11.07.2018

На 25. меѓународен музички фестивал „Охрид Фест –Охридски трубадури“, кој ќе се одржи од 6 до 8 септември годинава е најавено учество на над 70 пејачи. Покрај македонските фолк и поп звезди, на фестивалот ќе настапат и познати пејачки имиња од ...

Балканска пејачка елита на јубилејниот фестивал „Охридски трубадури 2018“

Макфакс - 12.07.2018

На јубилејниот 25. интернационален музички фестивал „Охрид фест – Охридски трубадури“, кој ќе се одржи на 6, 7 и 8 септември, ќе учествуваат над 70 пејачи. Покрај македонските фолк и поп-ѕвезди, на фестивалот ќе настапат и познати пејачки имиња од ...

Јубилејно 25. издание на „Охридски трубадури“

Локално - 11.07.2018

На 25. меѓународен музички фестивал „Охрид Фест –Охридски трубадури“, кој ќе се одржи од 6 до 8 септември годинава е најавено учество на над 70 пејачи. Покрај македонските фолк и поп звезди, на фестивалот ќе настапат и познати пејачки имиња од ...

Јубилејно 25. издание на „Охридски трубадури“

А1 On - 11.07.2018

На 25. меѓународен музички фестивал „Охрид Фест –Охридски трубадури“, кој ќе се одржи од 6 до 8 септември годинава е најавено учество на над 70 пејачи. Покрај македонските фолк и поп звезди, на фестивалот ќе настапат и познати пејачки имиња од ...

Јубилејно 25. издание на „Охридски трубадури“

Н.Македонија - 11.07.2018

На 25. меѓународен музички фестивал „Охрид Фест – Охридски трубадури“, кој ќе се одржи од 6 до 8 септември годинава е најавено учество на над 70 пејачи. Покрај македонските фолк и поп звезди, на фестивалот ќе настапат и познати пејачки имиња од ...

Јубилејно 25. издание на „Охридски трубадури“

ТВ21 - 11.07.2018

На 25. меѓународен музички фестивал „Охрид Фест –Охридски трубадури“, кој ќе се одржи од 6 до 8 септември годинава е најавено учество на над 70 пејачи. Покрај македонските фолк и поп звезди, на фестивалот ќе настапат и познати пејачки имиња од ...

25. издание на „Охридски трубадури“

ЗаЗабава - 11.07.2018

На 25. меѓународен музички фестивал „Охрид Фест –Охридски трубадури“, кој ќе се одржи од 6 до 8 септември годинава е најавено учество на над 70 пејачи. Покрај македонските фолк и поп звезди, на фестивалот ќе настапат и познати пејачки имиња од ...