TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(Видео) НАСА и ЕУ стравуваат од можни удари од астероиди

Репортер - 03.12.2019

Европската вселенска агенција, во соработка со НАСА, стравува од можни удари на астероиди, пишуваат светските медиуми. Европските министри задолжени за Европската вселенска агенција ESA одобрија буџет во висина од 320 милиони евра за спроведување на ...

Европската вселенска агенција ја одобри мисијата Хера против астероиди (ВИДЕО)

USB - 02.12.2019

Европските министри задолжени за Европската вселенска агенција ја одобрија мисијата Хера која ќе истражува дали дефлекцијата може да го спаси човештвото од опасноста oд астероидите. Во текот на мисијата Хера, која е вредна 320 милиони евра, ЕСА и ...

Европската вселенска агенција ја одобри мисијата Хера

Кајгана - 02.12.2019

Европските министри задолжени за Европската вселенска агенција ја одобрија мисијата Хера која ќе истражува дали дефлекцијата може да го спаси човештвото од опасноста oд астероидите. Во текот на мисијата Хера, која е вредна 320 милиони евра, ЕСА и ...