TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научниците смислија систем за комуникација со вонземјаните? (ВИДЕО)

USB - 09.11.2018

Истражувачите од Институтот за технологија во Масачусец смислија необичен метод со кој на вонземските цивилизации би можеле да им го откриеме нашето присуство, но и да им испратиме одредени пораки.

Астрономи сакаат со ласери да привлекуваат вонземјани

Факултети - 09.11.2018

Научната фантастика со децении нè убедува дека кога вонземјаните ќе стигнат на нашата планета, тоа ќе биде многу лош ден за човештвото. Овие фиктивни застрашувачки приказни не ги спречија одредени научници да размислуваат за начините на кои жителите ...