TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Еврообврзница од 500 000 000 евра

24 Вести - 12.01.2018

Македонија се задолжи со половина милијарда евра кај инвеститори од Европа и САД за да исплаќа поголеми плати во образованието, здравството и Армијата предвидени со Буџетот за 2018 година.

Тевдовски: Издадовме еврообврзница со најниска камата до сега, парите ќе се трошат за буџетски потреби

Сител - 12.01.2018

Парите од новата еврообврзница ќе се користат за повисоки плати во образованието здравството и повисоки капитални инвестиции. Односно покривање на буџетскиот дефицит и враќање на старите долгови, вели министерот Тевдовски.

Тевдовски се правда со ниската камата на задолжување, но не кажа детали,  колку пари за што ќе се користат

ТВ21 - 12.01.2018

По синоќешното писмено објавување дека Министерството за финансии преку издавање на еврообврзница се задолжило на меѓународниот пазар половина милијарда евра, денеска министерот Тевдовски се обиде да образложи за што ќе се трошат парите.

Тевдовски: Еврообврзницата за плати и стари долгови

Алсат-М - 12.01.2018

Парите од новата еврообврзница издадена вчера ќе се трошат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во здравство и во образование, на вработените во АРМ и за приближување кон НАТО.

Тимот во Министерство за финансии не одмарале за празниците поради еврообврзницата со најниска камата

Фокус - 12.01.2018

Задолжувањето со шестатата еврообврзница од половина милијарда евра е постигнато по историски најниска каматна стапка од 2,75 проценти, изјави денеска министерот за финансии, Драги Тевдовски.

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка

24 Вести - 12.01.2018

Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието и здравството, за интензивирање на капиталните инвестиции, а ќе се враќаат и старите долгови, рече денеска на ...

Тевдовски: Ниската камата за еврообврзницата ни заштеди 90 милиони евра

+инфо - 12.01.2018

Министерот за финансии рече дека парите од еврообврзницата ќе се потрошат за покривање на буџетскиот дефицит. Со парите од еврообврзницата издадена вчера ќе се покрива буџетскиот дефицит. Ќе се враќаат старите долгови, ќе се интензивираат ...

Парите од обврзницата нема да ги трошиме за споменици и жални врби, кажа Тевдовски

Сакам да кажам - 12.01.2018

Парите од евробврзницата од пола милијарда евра, која Македонија вчера ја издаде на меѓународниот пазар на капитал со рок на доспевање од 7 години и каматна стапка од 2,75 отсто, ќе се искористат за враќање на стари долгови, но и за покривање на ...

Тевдовски: Постигната историски најниска каматна стапка

МРТ - 12.01.2018

„Средствата ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати, за капиталните инвестиции и за враќање на стари долгови“ – министерот Тевдовски за новата еврообврзница. Вели дека задолжувањето е со историски најниска каматна стапка.

(ВИДЕО) Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

А1 On - 12.01.2018

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат 90,6 милиони евра.

Тевдовски: Еврообврзницата е со најниска камата, со парите ќе се враќаат стари долгови

Канал 77 - 12.01.2018

Средствата од еврообврзницата која Министерството за финансии ја издаде вчера, ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за враќање на стари долгови, но и покачени плати во здравството и образование.

Тевдовски: Најновата еврообврзница е со досега најниска каматна стапка

Мета - 12.01.2018

Парите од еврообврзницата со која Македoнија на странскиот пазар се задолжи за половина милијарда евра, ќе бидат потрошени за покривање на буџетскиот дефицит, враќање на стари долгови, реализација на капитaлни инвестиции, зголемување на средствата ...

Тевдовски: Еврообврзницата е за враќање на стари долгови

Стандард - 12.01.2018

Министерот за финансии, Драган Тевдовски денеска на прес-конференција изјави дека со еврообврзницата земена вчера се враќаат речиси 200 милиони евра претходно наталожени долгови. „Па така нето-задолжувањето со оваа еврообврзница изнесува околу 300 ...

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Press24 - 12.01.2018

Откако вчера беше издадена шестата Еврообврзница, денеска министерот за финансии Тевдовски, на прес-конференција истакна дека средствата од неа ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието и здравството, за ...

Еврообврзница од 500.000.000 евра

Вечер - 13.01.2018

Македонија се задолжи со половина милијарда евра кај инвеститори од Европа и САД за да исплаќа поголеми плати во образованието, здравството и Армијата предвидени со Буџетот за 2018 година.

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка ...

Н.Македонија - 12.01.2018

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието и здравството, за интензивирање на капиталните инвестиции, а ќе ...

Тевдовски: Еврообврзницата е за враќање на стари долгови

Сител - 12.01.2018

„Средствата ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати, за капиталните инвестиции и за враќање на стари долгови“ – министерот Тевдовски за новата еврообврзница. Вели дека задолжувањето е со историски најниска каматна стапка.

(Видео) Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Макфакс - 12.01.2018

По новото задолжување на државата од 500 милиони евра, кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски, вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа се заштедуваат 90,6 милиони евра.

Тевдовски: Парите од еврообврзницата ќе бидат потрошени за покривање на буџетскиот дефицит, капитaлни инвестиции, ...

Слободен Печат - 12.01.2018

Парите од еврообврзницата со која Македoнија на странскиот пазар се задолжи за половина милијарда евра, ќе бидат потрошени за покривање на буџетскиот дефицит, враќање на стари долгови, реализација на капитaлни инвестиции, зголемување на средствата ...

Тевдовски: Нето-задолжувањето со оваа еврообврзница изнесува околу 300 милиони евра

Фактор - 12.01.2018

Mинистерот за финансии, Драган Тевдовски денеска изјави дека нето-задолжувањето со оваа еврообврзница изнесува околу 300 милиони евра. Вели дека интересот на инвеститорите бил огромен, а тие беа подготвени да вложат над 3,5 милијарди евра.

Тевдовски: Еврообврзинцата е за враќање на стари долгови

ТВ21 - 12.01.2018

Mинистерот за финансии Драган Тевдовски денеска на прес конференција изјави дека средставата од вчера издадената шеста обврзница ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието и здравството, за интензивирање на ...

Тевдовски: Еврообврзницата е со најниска каматна стапка

Нова ТВ - 12.01.2018

Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието и здравството, за интензивирање на капиталните инвестиции, а ќе се враќаат и старите долгови, рече денеска на ...

Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Вечер - 12.01.2018

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат 90,6 милиони евра.

Тевдовски: Најновата еврообврзница е со историски најниска каматна стапка

МКД - 12.01.2018

Парите од еврообврзницата со која Македoнија на странскиот пазар се задолжи за половина милијарда евра, ќе бидат потрошени за покривање на буџетскиот дефицит, враќање на стари долгови, реализација на капитaлни инвестиции, зголемување на средствата ...

Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Денар - 12.01.2018

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат 90,6 милиони евра.

Тевдовски: Најновата еврообврзница е со досега најниска каматна стапка

Локално - 12.01.2018

Парите од еврообврзницата со која Македoнија на странскиот пазар се задолжи за половина милијарда евра, ќе бидат потрошени за покривање на буџетскиот дефицит, враќање на стари долгови, реализација на капитaлни инвестиции, зголемување на средствата ...

Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Точка - 12.01.2018

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат 90,6 милиони евра.

Тевдовски: Издадовме еврообврзница, но не грижете се - со ниската каматна стапка ќе заштедиме 90 милиони евра

Алфа - 12.01.2018

Земавме еврообврзница, но не грижете со ниската каматна стапка ќе заштедиме 90 милиони евра, ова го истакна министерот за финансии Драган Тевдовски за новото огромно задолжување од 500 милиони евра кои треба да ги вратиме во рок од седум години.