TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најголем животински вид што прошетал во Австралија

Н.Македонија - 11.06.2021

Палеонтолозите потврдија дека фосилите на диносаурусите пронајдени во крајбрежјето на Квинсленд во 2006 година припаѓаат на нов вид огромен сауропод. Фосилите на огромен диносаурус – австралиски кооперенсис – кои се движеле низ Земјата, пред 92-96 ...

Фосил од нов вид на диносаурус откриен во Австралија – бил голем колку едно кошаркарско игралиште

Таратур - 09.06.2021

Во Австралија е откриен нов вид диносауруси. Судејќи според фосилот кој го пронајдоа истражувачите, тој е најголемиот досега познат вид во таа земја и еден од најголемите во светот. Фосил од диносаурус, наречен „Купер“ од научниците, е пронајден во ...