TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(Видео) Сите жители на овој европски град мора да се отселат – причината е неверојатна

Точка - 26.09.2023

По откритието на единственото богатство, шведскиот град Кируна се подготвува за целосна трансформација и преселување на нова локација. Ова живописно место кое се наоѓа во северниот дел од Шведска, поточно во округот Норботен во регионот Лапонија, ...

Сите жители на овој европски град мора да се преселат: Причината е неверојатнa

Во Центар - 26.09.2023

По откривањето на уникатно богатство, шведскиот град Кируна се подготвува за целосна трансформација и преселба на нова локација. Ова живописно место сместено во северниот дел на Шведска, поточно во округот Норботен во регионот на Лапонија, според ...