TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јапонија ѝ купи рендген апарат од 56 илјади евра на штипската клиничка болница

Сакам да кажам - 24.11.2022

Инфективното одделение на Клиничката болница во Штип доби нов мобилен рендген апарат како донација од јапонската влада во вредност од 56.000 евра. Сега, пациентите од регионот кои се хопоспитализираат во ова одделение не мора да се транспортираат до ...

Стабилна ковид состојбата во штипската клиничка болница

24 Вести - 24.11.2022

Стабилна ковид состојба во штипската Клиничка Болница, каде рапидно е намален бројот на пациенти со Ковид 19. Последните два месеци на Инфективното одделение нема регистрирано починати лица од Корона, а хоспитализираните се најчесто со Хепатит Б и ...

Јапонскиот народ донираше подвижен рендген апарат на штипската Клиничка болница

MakPress - 24.11.2022

Подвижен ренген како донација од Јапонија доби штипската Клиничка болница. Апаратот првенствено ќе биде наменет за пациентите болни од Ковид, но доколку и понатаму продолжи позитивниот тренд во намалување на бројот на новозаболени, истиот ќе се ...