TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Започна да се гради нов водовод во Шуто Оризари

МКД - 29.06.2015

Граѓаните на општината Шуто Оризари и на дел од Скопје Север во втората половина од идната година ќе добијат квалитетно снабдување со вода од нов водовод чија изградба започна денеска. Проектот е вреден 3 милиони евра Граѓаните на општината Шуто ...

Општина „Шуто Оризари“ добива водовод

Канал5 - 29.06.2015

Жителите на општина Шуто оризари конечно добиваат решение за проблемите со снабдувањето со вода за пиење. Новиот водоводен систем којшто треба да ги задоволи потребите за вода на жителите на Шуто Оризари и дел од Скопје север денеска почна да се ...

Започна изградбата на новиот водоводен систем во Шуто Оризари

Бизнис Вести - 29.06.2015

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, заменик-претседателот на Владата и министер за финансии, Зоран Ставрески, градоначалникот на Општина Шуто Оризари, Елвис Бајрам, ...

Започна изградбата на новиот водоводен систем во Шуто Оризари

МРТ - 29.06.2015

Претседателот на Владата, Никола Груевски изјави дека ова е уште еден од големиот број инфраструктурни проекти кои се реализираат на територијата на општина Шуто Оризари... Со изградба на нов систем за водоснабдување ќе се реши децениските проблеми ...

Груевски: Од септември редовна настава во првото средно училиште во Шуто Оризари

Курир - 29.06.2015

Завршена е големата доградба на двете основни училишта во Шуто Оризари, истакна денес премиерот Никола Груевски кој присуствуваше за почеток за изградба на систем за водоснабдување во истата општина. -Таму веќе се внесува училишниот инвентар.

ФОТО: Се решава децениски проблем на Шуто Оризари и Скопје Север

Курир - 29.06.2015

Децениските проблеми со водоснабдувањето во Шуто Оризари и дел од Скопје Север ќе се решат со изградба на нов систем за водоснабдување. Изградбата на водоснабдителниот систем започна денес, а почетокот го означија премиерот Никола Груевски, ...

Се решава деценски проблем со водоснабдувањето во Шуто Оризари

Денешен - 29.06.2015

Децениските проблеми со водоснабдувањето на жителите од населбите Шуто Оризари и дел од Скопје Север ќе се решат со изградбата на новиот систем за водоснабдување во општина Шуто Оризари. Почетокот на градежните работи денеска го означија премиерот ...

Никола Груевски во моментов во Шуто Оризари

Sky - 29.06.2015

Премиерот Никола Груевски од 12 часот присуствува во Шуто Оризари. Груевски треба да присуствува на почетокот на градежните работи за изградба на нов водовод во општината Шуто ...

Ќе се гради нов водовод во Општина Шуто Оризари

Lider - 29.06.2015

Денеска ќе биде означен официјалниот почеток на градежните работи за изградба на нов водовод во Општина Шуто Оризари, на улица “Гвадалахара”, кај резервоарите на ЈП “Водовод и канализација”.

Започна изградбата на новиот водоводен систем во Шуто Оризари

Макфакс - 29.06.2015

Градежните работи за изградба на новиот систем за водоснабдување во општината Шуто Оризари започнаа во понедленикот во присуство на највиоските функционери на централната и локалната власт.

Груевски: Од септември редовна настава во првото средно училиште во Шуто Оризари

Пулс24 - 29.06.2015

-Таму веќе се внесува училишниот инвентар. Од септември овие училишта ќе имаат зголемен капацитет за да можат да ги опфатат сите деца од Шуто Оризари, без притоа да треба децата да одат во три смени на училиште.

Во Шуто Оризари конечно ќе се реши проблемот со водоснабдување

Нетпрес - 29.06.2015

Децениските проблеми со водоснабдувањето на жителите од населбите Шуто Оризари и дел од Скопје Север ќе се решат со изградбата на новиот систем за водоснабдување во општина Шуто Оризари. Почетокот на градежните работи денеска го означија премиерот ...

Изградба на нов водовод во Шуто Оризари

Сител - 29.06.2015

Премиерот Никола Груевски денеска ќе присуствува на почетокот на градежните работи за изградба на нов водовод во општина Шуто Оризари. На настанот, што ќе се одржи на улицата „Гвадалахара“, кај резервоарите на ЈП „Водовод и канализација“, ќе ...

Нов водовод од денеска ќе се гради во Шуто Оризари

Курир - 29.06.2015

Општина Шуто Оризари ќе добие нов водовод. Официјалниот почеток на градежните работи за изградба на новиот водовод е закажан за денес во 12 часот на улица „Гвадалахара”, кај резервоарите на ЈП „Водовод и канализација”.

Започна изградбата на новиот водоводен систем во Шуто Оризари

Пулс24 - 29.06.2015

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, заменик-претседателот на Владата и министер за финансии, Зоран Ставрески, градоначалникот на Општина Шуто Оризари, Елвис Бајрам, ...

Во Шуто Оризари ќе се гради нов водовод

+инфо - 29.06.2015

Проблемите со водоснабдувањето во Шуто Оризари и дел од Скопје Север ќе се решат со изградба на нов систем за водоснабдување. Новопланираниот систем опфаќа изградба на резервоар од 4350 кубни метри во близина на постојните резервоари на ЈП „Водовод ...

Шутка ќе добие нов водовод

Вечер Прес - 29.06.2015

Децениските проблеми со водоснабдувањето на жителите од населбите Шуто Оризари и дел од Скопје Север ќе се решат со изградбата на новиот систем за водоснабдување во општина Шуто Оризари. Почетокот на градежните работи денеска го означија премиерот ...

Груевски на терен: Почнува изградбата на канализација во Шутка

Нетпрес - 29.06.2015

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски , денеска ќе присуствува на почетокот на градежните работи за изградба на нов водовод во Општина Шуто Оризари на улица „Гвадалахара“, кај резервоарите на ЈП „Водовод и канализација“.

Камен темелник за нов водовод во Шуто Оризари

Утрински - 29.06.2015

Повеќе од 30.000 жители на општината Шуто Оризари ќе добијат нормално водоснабдување од новиот водоводен систем за кој денеска беше ставен камен темелник. Проектот предвидува изградба на резервоар од 4.350 кубни метри во близина на постојните ...

ФОТО: Се решава децениски проблем на Шуто Оризари и Скопје Север

Скопје инфо - 29.06.2015

Децениските проблеми со водоснабдувањето во Шуто Оризари и дел од Скопје Север ќе се решат со изградба на нов систем за водоснабдување. Изградбата на водоснабдителниот систем започна денес, а почетокот го означија премиерот Никола Груевски, ...

ШУТО ОРИЗАРИ: Почна изградбата на нов водовод

Телеграф - 29.06.2015

Вкупната вредност на проектот изнесува околу 182 милиони денари или околу три милиони евра, со што овој проект е меѓу најголемите и највредните во Град Скопје, потенцира Груевски Децениските проблеми со водоснабдувањето на жителите од населбите Шуто ...

Изградба на нов водовод во Шутка

Репортер - 29.06.2015

Премиерот Никола Груевски денеска ќе присуствува на почетокот на градежните работи за изградба на нов водовод во општина Шуто Оризари. На настанот, што ќе се одржи на улицата „Гвадалахара“, кај резервоарите на ЈП „Водовод и канализација“, ќе ...

Се решава деценски проблем во Шуто Оризари

Press24 - 29.06.2015

Децениските проблеми со водоснабдувањето на жителите од населбите Шуто Оризари и дел од Скопје Север ќе се решат со изградбата на новиот систем за водоснабдување во општина Шуто Оризари. Почетокот на градежните работи денеска го означија премиерот ...

Груевски ќе присуствува на почетокот на градежните работи за изградба на нов водовод

Курир - 29.06.2015

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денеска ќе присуствува на почетокот на градежните работи за изградба на нов водовод во Општина Шуто Оризари. Настанот ќе биде на улица „Гвадалахара“, кај резервоарите на ЈП „Водовод ...

Се решава деценски проблем со водоснабдувањето во Шуто Оризари

Сител - 29.06.2015

Децениските проблеми со водоснабдувањето на жителите од населбите Шуто Оризари и дел од Скопје Север ќе се решат со изградбата на новиот систем за водоснабдување во општина Шуто Оризари. Почетокот на градежните работи денеска го означија премиерот ...

Изградба на нов водовод во Шуто Оризари

Lider - 29.06.2015

Премиерот Никола Груевски денеска ќе присуствува на почетокот на градежните работи за изградба на нов водовод во општина Шуто Оризари. На настанот, што ќе се одржи на улицата „Гвадалахара“, кај резервоарите на ЈП „Водовод и канализација“, ќе ...

Во Шуто Оризари конечно ќе се реши проблемот со водоснабдување

Точка - 29.06.2015

Децениските проблеми со водоснабдувањето на жителите од населбите Шуто Оризари и дел од Скопје Север ќе се решат со изградбата на новиот систем за водоснабдување во општина Шуто Оризари. Почетокот на градежните работи денеска го означија премиерот ...

Премиерот Груевски ќе присуствува на почетокот на градежните работи за изградба на нов водовод

Пулс24 - 29.06.2015

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денеска ќе присуствува на почетокот на градежните работи за изградба на нов водовод во Општина Шуто Оризари. Настанот ќе биде на улица „Гвадалахара“, кај резервоарите на ЈП „Водовод ...

Изградба на нов водовод во Шуто Оризари

Канал5 - 29.06.2015

Премиерот Никола Груевски денеска ќе присуствува на почетокот на градежните работи за изградба на нов водовод во општина Шуто Оризари. На настанот, што ќе се одржи на улицата „Гвадалахара“, кај резервоарите на ЈП „Водовод и канализација“, ќе ...

Груевски на почетокот на градежните работи за изградба на нов водовод

Press24 - 29.06.2015

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денеска ќе присуствува на почетокот на градежните работи за изградба на нов водовод во Општина Шуто Оризари. Настанот ќе биде на улица „Гвадалахара“, кај резервоарите на ЈП „Водовод ...