TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ООН предупредува : Претходната деценија е најтопла од кога се мери времето

Канал5 - 03.12.2019

Деценијата во која живееме е сигурно најтопла, објави Светската метеоролошка организација (СМО) на Самитот на ООН за климатски промени денес во Мадрид. Според податоците на СМО, 2019 година е втора или трета најтопла година во историјата, а периодот ...

ОН: Ова е најтоплата деценија од кога постојат мерењата

МКД - 03.12.2019

Деценијата во која живееме е речиси сигурно најтоплата, изјави денес Светската метеоролошка организација (ВМО) на самитот на ООН за климатски промени во Мадрид. Според податоците на ВМО, 2019 година е втора или трета најтопла година во историјата, а ...

ОН: Ова е најтоплата деценија откако се вршат мерења

Макфакс - 03.12.2019

Деценијата во која живееме речиси со сигурност е најтопла од кога се вршат мерење, објави Светската метеоролошка организација (WMO) на климатскиот самитот на Обединетите нации во Мадрид. Според податоците на WMO, 2019 година е втора или трета ...

Деценијата што изминува била најтопла во историјата

Сакам да кажам - 03.12.2019

Научниците се речиси сигурни дека периодот од 2010 до 2019 година ќе биде најтоплата деценија во историјата, имајќи ги предвид просечните температури. Првичните податоци на Светската метеоролошка организација (СМО), објавени на двонеделната ...