TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пуштена во употреба новата градинка „Морковче“ во Гази Баба

Локално - 24.10.2013

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, градоначалникот на град Скопје, Коце Трајановски, градоначалникот на општина ...

Груевски: Новите градинки значат подмладување на нацијата

Вечер Прес - 23.10.2013

ВО ГАЗИ БАБА ОТВОРЕНА НОВА ГРАДИНКА "МОРКОВЧЕ" Нова градинка во оваа општина се отвора дури по 30 години, а ќе згрижи 80 дечиња. Владата најави изградба на уште 15 градинки и укажа на загрижувачкиот ...

Груевски ја пушти во употреба градинката „Морковче“

А1 On - 23.10.2013

Премиерот Никола Груевски денеска ја пушти во употреба новата градинка „Морковче“, која е сместена во скопската населба Нова Колонија, Идризово. Во градинката е најавено дека ќе бидат сместени околу ...

Груевски пресече лента на „Морковче“

+инфо - 23.10.2013

Премиерот Никола Груевски денеска ја пушти во употреба новата градинка „Морковче“, која е сместена во скопската населба Нова Колонија, Идризово. Во градинката е најавено дека ќе бидат сместени околу ...

Пуштена во употреба градинката „Морковче“ во Нова Колонија, скопска Гази Баба

Канал5 - 23.10.2013

Во населеното место Нова Колонија денеска беше пуштена во употреба новата Јавна општинска установа за деца „Морковче“, веднаш до ОУ „Његош“, прва новоизградена јавна детска градинка во општина Гази ...

Отворена нова детска градинка во Нова Колонија Идризово

Макфакс - 23.10.2013

Новата детска градинка „Морковче"м во која се очекува да бидат згрижени меѓу 60 и 80 дечиња, е отворена во среда во Нова Колонија Идризово. Со детски песни и кореографии дечињата го означија ...

Нова градинка за 80 дечиња во Нова Колонија

Курир - 23.10.2013

Од шеесет до осумдесет деца ќе бидат згрижени во новата детска градинка „Морковче“ во Нова Колонија Идризово. Со детски песни и кореографии дечињата го означија почетокот на работата на новата ...

Пуштена во употреба детската градинка „Морковче“

Lider - 23.10.2013

Денес во употреба беше пуштена новата детска градинка ,,Морковче”. Градинката, која се наоѓа во населенот место Нова Колонија веднаш до ОУ „Његош“, е првата новоизградена јавна детска установа во ...

Пуштена во употреба градинката „Морковче“

Денешен - 23.10.2013

Во населеното место Нова Колонија денеска беше пуштена во употреба новата Јавна општинска установа за деца „Морковче“, веднаш до ОУ „Његош“, прва новоизградена јавна детска градинка во општина Гази ...

Нова градинка за 80 дечиња во Нова Колонија

Вечер Прес - 23.10.2013

Од шеесет до осумдесет деца ќе бидат згрижени во новата детска градинка "Морковче" во Нова Колонија Идризово. Со детски песни и кореографии дечињата го означија почетокот на работата на новата ...

Пуштена во употреба градинката „Морковче“ во Нова Колонија, скопска Гази Баба

Сител - 23.10.2013

Во населеното место Нова Колонија денеска беше пуштена во употреба новата Јавна општинска установа за деца „Морковче“, веднаш до ОУ „Његош“, прва новоизградена јавна детска градинка во општина Гази ...

Нова детска градинка во Нова Колонија Идризово, ќе се згрижат 80 дечиња

Нетпрес - 23.10.2013

Со детски песни и кореографии дечињата го означија почетокот на работата на новата градинка во која ќе бидат сместени три категории на деца: јасли, мала и голема група.

Прва градинка во Гази Баба по цели 25 години - „Морковче“ ќе згрижи 80 дечиња

Press24 - 23.10.2013

Во населеното место Нова Колонија денеска беше пуштена во употреба новата Јавна општинска установа за деца „Морковче“. Оваа установа “никна“ веднаш до ОУ „Његош“ и е прва новоизградена јавна детска ...

Нова детска градинка во Нова Колонија Идризово, ќе се згрижат 80 дечиња

Точка - 23.10.2013

Со детски песни и кореографии дечињата го означија почетокот на работата на новата градинка во која ќе бидат сместени три категории на деца: јасли, мала и голема група.

Пуштање во употреба на новата детска градинка во Гази Баба

Скопје инфо - 23.10.2013

Министерот за труд и социјална политка, Диме Спасов и градоначалникот на општина Гази Баба, Тони Трајковски денеска свечено ќе ја пуштат во употреба новата Јавна општинска установа за деца-детска ...

Пуштање во употреба на новата детска градинка „Морковче“

МРТ - 23.10.2013

Министерот за труд и социјална политка, Диме Спасов и градоначалникот на општина Гази Баба, Тони Трајковски денеска свечено ќе ја пуштат во употреба новата Јавна општинска установа за деца-детска ...

Пуштање во употреба на новата детска градинка „Морковче“

Телеграф - 23.10.2013

Градинката е првата новоизградена јавна детска установа во општина Гази Баба Министерот за труд и социјална политка, Диме Спасов и градоначалникот на општина Гази Баба, Тони Трајковски денеска ...

Пуштање во употреба на новата детска градинка „Морковче“

Сител - 23.10.2013

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалникот на општина Гази Баба, Тони Трајковски денеска свечено ќе ја пуштат во употреба новата Јавна општинска установа за деца-детска ...

Градинката „Морковче“ денеска ќе биде пуштена во употреба

Курир - 23.10.2013

Министерот за труд и социјална политка, Диме Спасов и градоначалникот на општина Гази Баба, Тони Трајковски денеска свечено ќе ја пуштат во употреба новата Јавна општинска установа за деца-детска ...

Пуштање во употреба на новата детска градинка „Морковче“

А1 On - 23.10.2013

Министерот за труд и социјална политка, Диме Спасов и градоначалникот на општина Гази Баба, Тони Трајковски денеска свечено ќе ја пуштат во употреба новата Јавна општинска установа за деца-детска ...

Отворена детска градинка во охридско Велгошти

Локално - 23.10.2013

Во пресрет на одбележувањето на празникот на Македонската Револуционерна Борба, градоначалникот Никола Бакрачески и Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов, свечено ја отворија детската ...

Пуштање во употреба на новата детска градинка „Морковче“

Lider - 23.10.2013

Министерот за труд и социјална политка, Диме Спасов и градоначалникот на општина Гази Баба, Тони Трајковски денеска свечено ќе ја пуштат во употреба новата Јавна општинска установа за деца-детска ...

Градинката која по 27 години се гради во Гази Баба од утре во употреба

Скопје инфо - 22.10.2013

Градинката која по 27 години се градеше во општина Гази Баба, утре ќе биде пуштена во употреба. Новата детска градинка „Морковче“ во населеното место Нова Колонија, официјално ќе ја пуштат во ...

Бакрачески и министерот Спасов свечено ја отворија детската градинка во Велгошти

Точка - 22.10.2013

Градоначалникот на општина Охрид, Никола Бакрачески, и министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, денеска свечено ја отворија детската градинка во други просторни услови во Основното ...

Бакрачески и министерот Спасов свечено ја отворија детската градинка во Велгошти

Нетпрес - 22.10.2013

Градоначалникот на општина Охрид, Никола Бакрачески, и министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов , денеска свечено ја отворија детската градинка во други просторни услови во Основното ...

Нов клон на градинката „Јасна Ристеска“ во охридско Велгошти

Сител - 22.10.2013

Триесет и пет дечиња од охридското село Велгошти од денеска ќе претстојуваат во новиот објект на градинката „Јасна Ристeска“. Објектот се наоѓа во основното училиште „Живко Чинго“, се простира на ...

Градинката која по 27 години се гради во Гази Баба од утре во употреба

Курир - 22.10.2013

Градинката која по 27 години се градеше во општина Гази Баба, утре ќе биде пуштена во употреба. Новата детска градинка „Морковче“ во населеното место Нова Колонија, официјално ќе ја пуштат во ...

Нов клон на градинката „Јасна Ристеска“ во Велгошти

Курир - 22.10.2013

Триесет и пет дечиња од охридското село Велгошти од денеска ќе претстојуваат во новиот објект на градинката „Јасна Ристeска“. Објектот се наоѓа во основното училиште „Живко Чинго“, се простира на ...

Бакрачески отвори нова градинка во Велгошти (галерија)

Република - 22.10.2013

Градоначалникот на Охрид Никола Бакрачески и Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов , денеска отворија детската градинка во други просторни услови во Основното Училиште „Живко Чинго“ во ...

И Велгошти доби градинка

OhridNews - 22.10.2013

Со сечење лента, денес, во селото Велгошти, во рамки на основното училиште „Живко Чинго“ свечено беше пуштена во употреба паралелка во која ќе бидат згрижени 35 деца од предучилишна возраст, а која ...