TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се откажа од нафтата: Мира Дизел доби субвенции за печка на пелети

Курир - 11.01.2019

Пратеничката од редовите на СДСМ, Мира Стојчевска која имаше скандалозна изјава кога се покачија цените на горивата како резултат на зголемената акциза за нафтата, дека врпочем зголемувањето на цените на нафтените деривати нема да ги погодат ...

Градот Скопје цела година ќе дава субвенции за печки на пелети, клими, велосипеди и електрични тротинети

MTM - 11.01.2019

Темите на разговор помеѓу граѓаните се најчесто тесно поврзани со временските прилики или неприлики. Доказ за тоа се изминативе денови, кога главна тема на информирање во медиумите се снежните врнежи и справувањето на градоначалниците со снежната ...

Апликанти за субвенции за печки на пелети реагираат дека се неосновано одбиени

AKO - 11.01.2019

Не стивнуваат реакциите за последниот оглас за доделување на субвенции за печки на пелети објавен од Министертсво за економија. По вчерашниот текст на АКО.мк, во кој од министерството тврдат дека распределените субвенции се согласно објавените ...

Министерство за економија им верува на добитниците на субвенции за печки на пелети

AKO - 10.01.2019

Министерството за економија, минатата година објави два огласа за субвенции за користење на печки на пелети. Вториот оглас беше објавен на 26 ноември 2018 година, а веќе на 6 декември министерството објави дека се исцрпени дополнителните 7 милиони ...

Печки и велосипеди ќе се субвенционираат преку цела година

Независен - 10.01.2019

Градот Скопје ќе дава субвенции за набавка на печки на пелети, инвертер-клими, велосипеди, електрични тротинети, како и за чистење на оџаците, кои нема да бидат временски ограничени. Според програмата за животна средина, повиците за субвенционирање ...

Мира Дизел и други функционeри на СДСМ добија субвенции за печки на пелети

Нетпрес - 11.01.2019

Пратеничката од редовите на СДСМ, Мира Стојчевска која имаше скандалозна изјава кога се покачија цените на горивата како резултат на зголемената акциза за нафтата, дека врпочем зголемувањето на цените на нафтените деривати нема да ги погодат ...

Детален преглед: Кои граѓани добија субвенции за печки на пелети?

еМагазин - 10.01.2019

Министерството за економија ја објави листата на баратели кои го остваруваат правото на надомест за купени печки на пелети во домаќинствата за 2018 година. Со ребалансот на буџетот, Министерството за економија побара и доби дополнителни средства во ...

Град Скопје годинава ќе дава субвенции за инвертери, печки на пелети, велисипеди и за чистење оџаци

Локално - 09.01.2019

Град Скопје годинава ќе ги субвенционира граѓаните за купување на инвертери, топлотни пумпи или соларни панели за затоплување. Во буџетот на Градот за 2019 година за оваа намена предвидени се 20 милиони денари.