TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сончевиот часовник наесен ќе биде поставен на Еврејските гробишта во Битола, рече израелскиот амбасадор Оријан на ...

Сакам да кажам - 22.07.2021

За еден до два месеца, конечно ќе се постави сончевиот часовник на Еврејските гробишта во Битола, соопшти израелскиот амбасадор Дан Оријан на последната средба со битолските новинари пред неговото заминување од функцијата.

Амбасадорот на Израел во посета на Охрид

OhridNews - 22.07.2021

Денес на протоколарна средба со градоначалникот на Охрид, беше Амбасадорот на Израел, Дан Оријан. Инаку, поради завршување на мандатот ова е последна официјална посета на Дан Оријан во Охрид, како амбасадор на Израел во РС Македонија.

Амбасадорот на Израел во посета на Охрид

Курир - 22.07.2021

Денес на протоколарна средба со градоначалникот на Охрид, беше Амбасадорот на Израел, Дан Оријан. -Традиционално на средбата беа потврдени добрите и пријателски релации на Охрид со државата Израел и одличната меѓусебна соработка.

Израелскиот амбасадор Оријан го завршува својот мандат

Нова ТВ - 22.07.2021

Израелскиот амбасадор во Македонија, Дан Оријан го завршува својот мандат откако седум години ја извршуваше оваа функција. Изминатите денови тој имаше неколку проштални средби со државниот врв, но и со други политички личности.

Дан Оријан, во последна посета на Битола како израелскиот амбасадор (фото)

Битола Њуз - 21.07.2021

По седум години на служба во Македонија, како Израелскиот амбасадор, Дан Оријан го завршува својот мандат, а денес со најблиските соработници, со кои реализира проекти во Битола, Рахела Шели Друмер Леви од Израел и Марија Герас Дочовска, раководител ...

Израелскиот амбасадор Оријан во Битола пред завршувањето на мандатот

Тера - 21.07.2021

Израелскиот амбасадор во Македонија, Дан Оријан го завршува својот мандат откако седум години ја извршуваше оваа функција. Изминатите денови тој имаше неколку проштални средби со државниот врв, но и со други политички личности.