TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Месечен додаток од 3.000 денари за младите вработени во производна дејност

Радио МОФ - 14.11.2019

Месечен додаток од 3.000 денари за младите вработени во производната дејност, гласи предлог-законот на Министерството за труд и социјална политика, кој Владата го усвои на последната седница.

МТСП: Месечен младински додаток по 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност

Канал5 - 14.11.2019

На 164-та Седница, Владата гo утврди Предлог-законот за младински додаток, предложен од Министерстовото за труд и социјална политика. Со младинскиот додаток поттикнуваме вработување на младите лица во дејностите на производството по завршување на ...

Премиерот Заев: 3.000 денари месечно за сите млади во производна дејност!

Локално - 13.11.2019

„Воведуваме Младински додаток, 3.000 денари месечно, за сите млади во производна дејност! 3.000 денари исплата на лична сметка на сите млади лица до 23 години со завршено најмалку средно образование и кои се во работен однос со социјално осигурување ...

Премиерот Заев: 3.000 денари месечно за сите млади во производна дејност!

iPortal - 13.11.2019

„Воведуваме Младински додаток, 3.000 денари месечно, за сите млади во производна дејност! 3.000 денари исплата на лична сметка на сите млади лица до 23 години со завршено најмалку средно образование и кои се во работен однос со социјално осигурување ...

Заев на ФБ: Воведуваме Младински додаток, 3.000 денари месечно

Канал5 - 13.11.2019

Премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил објави дека ќе се воведе додаток од 3.000 денари месечно за сите млади во производната дејност. „Воведуваме Младински додаток, 3.000 денари месечно, за сите млади во производна дејност! 3.000 денари ...

Заев: Три илјади денари месечен додаток за младите работници во производна дејност

Макфакс - 13.11.2019

Премиерот Зоран Заев на „Фејсбук“ го најави воведувањето на мерка „младински додаток“, која како што вели, подразбира 3.000 денари месечно за сите млади во производна дејност. „3.000 денари исплата на лична сметка на сите млади лица до 23 години со ...

Заев објави нова мерка – по 3.000 денари месечно за сите млади во производна дејност

Centar - 13.11.2019

Премиерот Зоран Заев објави нова мерка – по 3.000 денари месечно за сите млади во производна дејност. „Воведуваме Младински додаток, 3.000 денари месечно, за сите млади во производна дејност! 3.000 денари исплата на лична сметка на сите млади лица ...

Владата ќе дава Младински додаток од 3.000 денари, еве за кого

+инфо - 13.11.2019

Владата утврди Предлог-закон за младински додаток кој ќе го достави на усвојување до Собранието, а според кој ќе се исплаќаат 3.000 денари месечно на млади лица до 23 години. Младинскиот додаток ќе им се исплаќа на млади лица до 23 години со ...

Заев: 3.000 денари месечен додаток за младите работници во производна дејност

24Инфо - 13.11.2019

Заев: 3.000 денари месечен додаток за младите работници во производна дејност Премиерот Зоран Заев на „Фејсбук“ го најави воведувањето на мерка „младински додаток“, која како што вели, подразбира 3.000 денари месечно за сите млади во производна ...

Заев: Воведуваме Младински додаток, 3.000 денари месечно, за сите млади во производна дејност!

Либертас - 13.11.2019

-Воведуваме Младински додаток, 3.000 денари месечно, за сите млади во производна дејност! 3.000 денари исплата на лична сметка на сите млади лица до 23 години со завршено најмалку средно образование и кои се во работен однос со социјално осигурување ...

Младински додаток од 3.000 денари за лица до 23 години

Нетпрес - 13.11.2019

Владата утврди Предлог-закон за младински додаток кој ќе го достави на усвојување до Собранието, а според кој ќе се исплаќаат 3.000 денари месечно на млади лица до 23 години. Младинскиот додаток ќе им се исплаќа на млади лица до 23 години со ...

Три илјади денари младински додаток за вработени во производство и за млади земјоделци

+инфо - 13.11.2019

Ова го предвидува Предлог-законот за младински додаток кој беше усвоен од Владата, а сега ќе биде доставен на усвојување во Собранието. Три илјади денари младински додаток ќе им се исплаќа на лица до 23 години со завршено најмалку средно образование ...

Лица до 23 години ќе земаат по три илјади денари младински додаток

Слободен Печат - 13.11.2019

Ова го предвидува Предлог-законот за младински додаток кој беше усвоен од Владата, а сега ќе биде доставен на усвојување во Собранието. Три илјади денари младински додаток ќе им се исплаќа на лица до 23 години со завршено најмалку средно образование ...

Три илјади денари младински додаток, предвидува предложениот закон

24Инфо - 13.11.2019

Три илјади денари младински додаток ќе им се исплаќа на лица до 23 години со завршено најмалку средно образование и кои се во работен однос со задолжително социјално осигурување во производствена дејност.

Заев: Три илјади денари месечен додаток за младите работници во производна дејност

Точка - 13.11.2019

Премиерот Зоран Заев на „Фејсбук“ го најави воведувањето на мерка „младински додаток“, која како што вели, подразбира 3.000 денари месечно за сите млади во производна дејност. „3.000 денари исплата на лична сметка на сите млади лица до 23 години со ...

Предлог закон: По 3.000 денари младински додаток за лица до 23 години

Нова ТВ - 13.11.2019

Владата усвои предлог закон за младински додаток, со кој се предвидува по три илјади денари младински додаток да добиваат лица до 23 години со завршено најмалку средно образование и кои се во работен однос со задолжително социјално осигурување во ...

Три илјади денари младински додаток, предвидува предложениот закон

Бриф - 13.11.2019

Три илјади денари младински додаток ќе им се исплаќа на лица до 23 години со завршено најмалку средно образование и кои се во работен однос со задолжително социјално осигурување во производствена дејност.

Три илјади денари младински додаток во предлог-буџетот за 2020

Факултети - 13.11.2019

Три илјади денари младински додаток ќе им се исплаќа на лица до 23 години со завршено најмалку средно образование и кои се во работен однос со задолжително социјално осигурување во производствена дејност.

Заев: Воведуваме Младински додаток – 3.000 денари месечно, за сите млади во производна дејност

Скопје24 - 13.11.2019

Премиерот Зоран Заев истакна дека се воведува Младински додаток, од 3.000 денари месечно, за сите млади во производна дејност. 3.000 денари исплата на лична сметка на сите млади лица до 23 години со завршено најмалку средно образование и кои се во ...

Три илјади денари младински додаток, предвидува предложениот закон

CivilMedia - 13.11.2019

Три илјади денари младински додаток ќе им се исплаќа на лица до 23 години со завршено најмалку средно образование и кои се во работен однос со задолжително социјално осигурување во производствена дејност.

Три илјади денари младински додаток, предвидува предложениот закон

А1 On - 13.11.2019

Три илјади денари младински додаток ќе им се исплаќа на лица до 23 години со завршено најмалку средно образование и кои се во работен однос со задолжително социјално осигурување во производствена дејност.

Ќе се исплаќа младински додаток во висина од 3000 денари

OhridNews - 13.11.2019

Владата го утврди Предлог-законот за младински додаток, во висина од 3000 денари месечно, кој ќе им се исплаќа на млади лица до 23 години со завршено најмалку средно образование и кои се во работен однос со задолжително социјално осигурување во ...

Три илјади денари младински додаток, предвидува предложениот закон

Сител - 13.11.2019

Три илјади денари младински додаток ќе им се исплаќа на лица до 23 години со завршено најмалку средно образование и кои се во работен однос со задолжително социјално осигурување во производствена дејност.

Три илјади денари додаток за лица до 23 години кои работат во производствена дејност

MakPress - 13.11.2019

Три илјади денари младински додаток ќе им се исплаќа на лица до 23 години со завршено најмалку средно образование и кои се во работен однос со задолжително социјално осигурување во производствена дејност.

Младинскиот додаток, во висина од 3000 денари месечно, ќе им се исплаќа на млади лица до 23 години

Бизнис Вести - 14.11.2019

На вчерашната седница Владата го утврди Предлог-законот за младински додаток, и ќе го достави на усвојување до Собранието на Република Северна Македонија. Младинскиот додаток, во висина од 3000 денари месечно, ќе им се исплаќа на млади лица до 23 ...

МТСП: Месечен младински додаток по 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност

Кумановски м. - 14.11.2019

На 164-та Седница, Владата гo утврди Предлог-законот за младински додаток, предложен од Министерстовото за труд и социјална политика. -Со младинскиот додаток поттикнуваме вработување на младите лица во дејностите на производството по завршување на ...

Младите вработени во производна дејност ќе добиваат по 3.000 денари месечен младински додаток

МКД - 14.11.2019

Поттикнување на вработување на младите лица во дејностите на производството по завршување на средното образование е целта на мерката месечен младински додаток по 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност.

МТСП: Месечен младински додаток од 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност

Макфакс - 14.11.2019

Владата на седница гo утврди предлог-законот за младинскиот додаток, предложен од Министерстовото за труд и социјална политика. „Со младинскиот додаток поттикнуваме вработување на младите лица во дејностите на производството по завршување на ...

МТСП: Месечен младински додаток по 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност

А1 On - 14.11.2019

Поттикнување на вработувањето на младите лица во дејностите на производството по завршување на средното образование, има за цел мерката за младински додадок предвидена во законското решение што вчера на седница го усвои Владата.

МТСП: Месечен младински додаток по 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност

Сител - 14.11.2019

Поттикнување на вработувањето на младите лица во дејностите на производството по завршување на средното образование, има за цел мерката за младински додадок предвидена во законското решение што вчера на седница го усвои Владата.

По 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност

Слободен Печат - 14.11.2019

Младински додаток може да користи младо лице кое е опфатено со задолжително социјално осигурување по основ на вработување кај работодавач или самовработување со претежна производствена дејност.

МТСП: Месечен младински додаток по 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност

Локално - 14.11.2019

Поттикнување на вработувањето на младите лица во дејностите на производството по завршување на средното образование, има за цел мерката за младински додадок предвидена во законското решение што вчера на седница го усвои Владата.

МТСП: Месечен младински додаток по 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност

Press24 - 14.11.2019

На 164-та Седница, Владата гo утврди Предлог-законот за младински додаток, предложен од Министерстовото за труд и социјална политика. -На овој начин истовремено придонесуваме за подобрување на нивниот животен стандард и ги задоволуваме потребите на ...

По 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност

Нетпрес - 14.11.2019

Поттикнување на вработувањето на младите лица во дејностите на производството по завршување на средното образование, има за цел мерката за младински додадок предвидена во законското решение што вчера на седница го усвои Владата.

МТСП: Месечен младински додаток по 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност

Точка - 14.11.2019

Владата на седница гo утврди предлог-законот за младински додаток, предложен од Министерстовото за труд и социјална политика. „Со младинскиот додаток поттикнуваме вработување на младите лица во дејностите на производството по завршување на средното ...

МТСП: Месечен младински додаток по 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност

Centar - 14.11.2019

Владата на седница гo утврди предлог-законот за младински додаток, предложен од Министерстовото за труд и социјална политика. „Со младинскиот додаток поттикнуваме вработување на младите лица во дејностите на производството по завршување на средното ...

МТСП: Месечен младински додаток по 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност

Опсервер - 14.11.2019

Поттикнување на вработувањето на младите лица во дејностите на производството по завршување на средното образование, има за цел мерката за младински додадок предвидена во законското решение што вчера на седница го усвои Владата.

Месечен младински додаток по 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност

МКД - 14.11.2019

Поттикнување на вработувањето на младите лица во дејностите на производството по завршување на средното образование, има за цел мерката за младински додадок предвидена во законското решение што вчера на седница го усвои Владата.

Месечен младински додаток по 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност

MTM - 14.11.2019

Владата на седница гo утврди предлог-законот за младински додаток, предложен од Министерстовото за труд и социјална политика. „Со младинскиот додаток поттикнуваме вработување на младите лица во дејностите на производството по завршување на средното ...

МТСП: Месечен младински додаток по 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност

Вечер Прес - 14.11.2019

Поттикнување на вработувањето на младите лица во дејностите на производството по завршување на средното образование, има за цел мерката за младински додадок предвидена во законското решение што вчера на седница го усвои Владата.

МТСП: Месечен младински додаток по 3.000 денари за сите млади вработени во производна дејност

MakPress - 14.11.2019

Поттикнување на вработувањето на младите лица во дејностите на производството по завршување на средното образование, има за цел мерката за младински додадок предвидена во законското решение што вчера на седница го усвои Владата.

Власта ќе ги зголемува мерките за младите земјоделци преку буџетот за 2020 година

Локално - 15.11.2019

Предлог буџетот за 2020 година кој на прес конференција го претставија премиерот Зоран Заев и министерката за финансии, Нина Ангеловска е претсавен како осврнување кон човечкиот капитал. Еден од приоритетите кои ги дозволува овој буџет, како што ...

Преку сет мерки во буџетот за 2020 година, владата ќе се обиде да ги задржи младите во Македонија

iPortal - 15.11.2019

Предлог буџетот за 2020 година кој на прес конференција го претставија премиерот Зоран Заев и министерката за финансии, Нина Ангеловска е претсавен како осврнување кон човечкиот капитал, пишува Локално.