TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На ЕУ ќе и бидат потребни 11 милиони здравствени работници

Денар - 25.02.2021

На Европската унија ќе и бидат потребни дополнителни 11 милиони здравствени работници за стари лица до 2030-та година, со цел да се исполнат барањата на стареењето на населението, се вели во извештајот објавен денес од Заедничкиот истражувачки ...

Во ЕУ за 10 години ќе има недостаток од 11 милиони работници во здравството

Република - 25.02.2021

Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија проценува дека во Европската Унија ќе има недостаток од 11 милиони здравствени работници и вработени за нега на стари лица до 2030 година за да може целосно да се исполнат барањата кои со себе ...

Алармантна ситуација на пазарот на труд: На ЕУ и’ се потребни 11 милиони здравствени работници

ММС - 25.02.2021

До 2030 година во Европската унија ќе и’ бидат потребни дополнителни 11 милиони здравствени работници и работници за долгорочна здравствена заштита, за да може да се задоволат потребите што доаѓаат со стареењето на населението – покажува извештајот ...

ЕУ ќе мора да увезе 11 милиони здравствени работници до 2030 година

Скопско Ехо - 25.02.2021

На Европската унија до 2030 година, ќе и бидат потребни дополнителни 11 милиони здравствени работници и вработени за нега на стари лица, поради стареење на населението, се констатира во извештајот на Заедничкиот истражувачки центар на Европската ...

Наскоро на Европа ќе ѝ требаат 11 милиони од овие работници: 5 земји „зграпчија“ поголем дел од колачот!

Локално - 25.02.2021

До 2030 година, на ЕУ ќе и бидат потребни дополнителни 11 милиони здравствени работници и долгорочна здравствена заштита за да ги исполнат барањата за стареење, се вели во извештајот објавен од Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија.

На ЕУ ќе и требаат дополнителни 11 милиони работници во здравството

24Инфо - 25.02.2021

На Европската унија ќе и бидат потребни дополнителни 11 милиони здравствени работници и вработени за нега на стари лица до 2030 година за да се исполнат барањата кои со себе ги носи стареењето на населението, се вели во извештајот објавен денеска од ...

На ЕУ ќе и требаат дополнителни 11 милиони работници во здравството

Опсервер - 25.02.2021

На Европската унија ќе и бидат потребни дополнителни 11 милиони здравствени работници и вработени за нега на стари лица до 2030 година за да се исполнат барањата кои со себе ги носи стареењето на населението, се вели во извештајот објавен денеска од ...

На ЕУ ќе и требаат дополнителни 11 милиони работници во здравството

Либертас - 25.02.2021

На Европската унија ќе и бидат потребни дополнителни 11 милиони здравствени работници и вработени за нега на стари лица до 2030 година за да се исполнат барањата кои со себе ги носи стареењето на населението, се вели во извештајот објавен денеска од ...

На ЕУ ќе и требаат дополнителни 11 милиони работници во здравството

iPortal - 25.02.2021

На Европската унија ќе и бидат потребни дополнителни 11 милиони здравствени работници и вработени за нега на стари лица до 2030 година за да се исполнат барањата кои со себе ги носи стареењето на населението, се вели во извештајот објавен денеска од ...

На ЕУ ќе и требаат дополнителни 11 милиони работници во здравството

Вечер Прес - 25.02.2021

На Европската унија ќе и бидат потребни дополнителни 11 милиони здравствени работници и вработени за нега на стари лица до 2030 година за да се исполнат барањата кои со себе ги носи стареењето на населението, се вели во извештајот објавен денеска од ...

На ЕУ ќе ѝ требаат дополнителни 11 милиони работници во здравството

Независен - 25.02.2021

На Европската унија ќе и бидат потребни дополнителни 11 милиони здравствени работници и вработени за нега на стари лица до 2030 година за да се исполнат барањата кои со себе ги носи стареењето на населението, се вели во извештајот објавен денеска од ...

На ЕУ ќе и требаат дополнителни 11 милиони работници во здравството

MakPress - 25.02.2021

На Европската унија ќе и бидат потребни дополнителни 11 милиони здравствени работници и вработени за нега на стари лица до 2030 година за да се исполнат барањата кои со себе ги носи стареењето на населението, се вели во извештајот објавен денеска од ...