TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Чествување на македонскиот јазик во Романија

Курир - 07.12.2023

Во Музејот на романската литература во Букурешт денеска ќе биде одбележан Денот на македонскиот јазик. На иницијатива на Амбасадата на Северна Македонија во Романија, лекторката по македонски јазик на Факултетот за странски јазици во Букурешт, Елена ...

Чествување на македонскиот јазик во Романија

MakPress - 07.12.2023

Во Музејот на романската литература во Букурешт денеска ќе биде одбележан Денот на македонскиот јазик. На иницијатива на Амбасадата на Северна Македонија во Романија, лекторката по македонски јазик на Факултетот за странски јазици во Букурешт, Елена ...

Чествување на македонскиот јазик во Романија

Нетпрес - 07.12.2023

Во Музејот на романската литература во Букурешт денеска ќе биде одбележан Денот на македонскиот јазик. На иницијатива на Амбасадата на Македонија во Романија, лекторката по македонски јазик на Факултетот за странски јазици во Букурешт, Елена ...

Чествување на македонскиот јазик во Романија

Независен - 07.12.2023

Во Музејот на романската литература во Букурешт денеска ќе биде одбележан Денот на македонскиот јазик. На иницијатива на Амбасадата на Северна Македонија во Романија, лекторката по македонски јазик на Факултетот за странски јазици во Букурешт, Елена ...

Чествување на македонскиот јазик во Романија

Канал5 - 07.12.2023

Во Музејот на романската литература во Букурешт денеска ќе биде одбележан Денот на македонскиот јазик. На иницијатива на Амбасадата на Северна Македонија во Романија, лекторката по македонски јазик на Факултетот за странски јазици во Букурешт, Елена ...

ВО МУЗЕЈОТ НА РОМАНСКАТА ЛИТЕРАТУРА: Во Букурешт ќе се одбележи Денот на македонскиот јазик со препеви од поетот Шопов

Денешен - 07.12.2023

Во Музејот на романската литература во Букурешт денеска ќе биде одбележан Денот на македонскиот јазик. На иницијатива на Амбасадата на Македонија во Романија, лекторката по македонски јазик на Факултетот за странски јазици во Букурешт, Елена ...

Чествување на македонскиот јазик во Романија

ТВ21 - 07.12.2023

Во Музејот на романската литература во Букурешт денеска ќе биде одбележан Денот на македонскиот јазик. На иницијатива на Амбасадата на Северна Македонија во Романија, лекторката по македонски јазик на Факултетот за странски јазици во Букурешт, Елена ...

Чествување на македонскиот јазик во Романија со поезија и вино

Рацин - 07.12.2023

Во Музејот на романската литература во Букурешт денеска ќе биде одбележан Денот на македонскиот јазик. На иницијатива на Амбасадата на Северна Македонија во Романија, лекторката по македонски јазик на Факултетот за странски јазици во Букурешт, Елена ...

Денот на македонскиот јазик денес ке биде одбележан во Романија

Антропол - 07.12.2023

Во Музејот на романската литература во Букурешт денеска 7 декември со почеток од 19 часот ќе биде одбележан Денот на македонскиот јазик. Годинава во фокусот на одбележувањето ќе биде 100-годишнината од раѓањето на македонскиот поет Ацо Шопов.

Чествување на македонскиот јазик во Романија

Трн - 07.12.2023

Во Музејот на романската литература во Букурешт денеска ќе биде одбележан Денот на македонскиот јазик. На иницијатива на Амбасадата на Северна Македонија во Романија, лекторката по македонски јазик на Факултетот за странски јазици во Букурешт, Елена ...