TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пленковиќ изрази незадоволство: Младиќ не е обвинет и осуден за бројните злосторства за време на агресијата на Хрватска

МКД - 10.06.2021

Премиерот на Хрватска Андреј Пленковиќ изрази денес жалење што во постапката против Ратко Младиќ во Хашкиот суд не е утврдено учеството на највисоките функционери на Србија во таканаречениот сеопфатен здружен злосторнички потфат.

Ратко Младиќ станал офицер во Скопје, но еве кој беше всушност

Фактор - 10.06.2021

Прво југословенски војник, а потоа оптужен за воени злосторства - поранешен командант на Генералштабот на армијата на Република Српска (ВРС), Ратко Младиќ, ја дочека конечната пресуда за најстрашните злосторства извршени во Европа од Втората светска ...

Која е судијката која сакаше да го ослободи Ратко Младиќ?

Оff.net - 10.06.2021

Од одлуката за потврдување на доживотната казна затвор за Ратко Младиќ, своето мислење го издвои судијката која претседаваше со жалбениот совет. Мислењето зошто не е убедена во оправданоста на пресудата и казната го објаснила на 60 страници.

Издвоено мислење на судијата Нијамба: Ратко Младиќ има силно алиби за Сребреница

Локално - 10.06.2021

Додека г. Младиќ бил далеку од Сребреница и присуствувал на таен мировен состанок со меѓународната заедница во Белград, додека бил на свадба и во болница, тој не можел да има ефективна контрола или информации од Босна и Херцеговина, а камоли да ...

Како изгледаше реакцијата на Ратко Младиќ по изрекувањето на доживотната казна затвор (ВИДЕО)

Бизнис Вести - 10.06.2021

Воениот командант на босанските Срби, Ратко Младиќ, вчера беше прогласен за виновен за најтешки воени злосторства и осуден на доживотен затвор врз основа на одлука на Апелациониот совет на Механизмот за меѓународни кривични судови (МИЦТ).