TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Индијка на 92 години научи да чита и пишува

Нетпрес - 29.09.2023

Деведесет идвегодишна Индијка пред шест месеци првпат во животот седнала во училишна клупа и конечно научила да чита и пишува, станувајќи пример за другите жени од нејзиното село. Салима Кан, родена околу 1931 година и омажена на 14-годишна возраст, ...

ВИДЕО | Никогаш не е доцна: На 92 години Индијка првпат тргна на училиште

Слободен Печат - 28.09.2023

Индијка (92) за прв пат отиде на училиште пред шест месеци и конечно успеа да совлада читање и пишување, што стана инспирација за другите жени во нејзиното село, пишува локалниот индиски печат.

Индијка на 92 години научи да чита и да пишува, инспирира десетици неписмени жени

Канал5 - 29.09.2023

92-годишна Индијка седнала на училиште за прв пат пред шест месеци и конечно научила да чита и пишува, станувајќи пример за другите жени од нејзиното село. Салима Кан, родена околу 1931 година и омажена на 14 години, долго време сонувала да научи да ...