TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Српски театар во Косово поставува мјузикл за Милошевиќ – „Слободан шоу“

Сакам да кажам - 12.01.2018

Српска театарска трупа во Косово ќе постави мјузикл за животот на поранешниот претседател на Србија Слободан Милошевиќ и за неговата сопруга Мира Милошевиќ. „Слободан Шоу“ ќе игра од февруари во Грачаница, голема етничка српска енклава во централно ...

Косово: Мјузикл за Слободан Милошевиќ и Мира Марковиќ

Вечер - 13.01.2018

Милошевиќ, претседателот на Србија беше соборен по големите протести во октомври 2000 година, почина во 2006 година, на 64 години, во неговата келија во Хаг, каде што му се судеше за воени злосторства.