TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

КОВИД-19 И ВО ЗОО ГРАДИНАТА ВО ЗАГРЕБ: Лавовите Лео и Ајана се позитивни на вирусот, се заразиле од чуварот

Денешен - 25.11.2021

Позитивни на коронавирусот се лавовите Лео и Ајана во Зоолошката градина во хрватскиот главен град Загреб. Како што објави хрватскиот весник Јутарњи лист, на животните вирусот им го пренел чуварот кој се грижел за нив.

Лавови во Загреб се заразиле со коронавирусот од чуварот

Нова ТВ - 24.11.2021

И двата лава имаат и симптоми на болеста, а вирусот бил потврден во брисот земен од носот и од изметот. Сега се тестираат и други животни со коишто чуварот бил во контакт. Лавовите Лео и Ајана во Зоолошката градина во Загреб се заразени со ...

Загреб: Лавовите во зоолошката се позитивни на ковид, а вирусот им го пренел чуварот

Press24 - 24.11.2021

Во зоолошката градина во Загреб, Хрватска лавовите кои ги имаат имињата Лео и Ајана, се заразиле со корона вирусот. Како што пренесува „Јутарни“, животните вирусот го „закачиле“ од чуварот кој се грижел за нив.

Лавовите во загребската Зоолошка заразени од ковид, им го пренел чуварот

Република - 24.11.2021

Лавовите Лео и Ајана од Зоолошката градина во Загреб се заразени со коронавирус. Како што пренесува „Јутарњи“, животните најверојатно се заразиле од чуварот кој се грижел за нив. На лавовите им е земен брис од носот и изметот откако и двата ...

Лавови во Хрватска се заразиле со коронавирусот

Фактор - 24.11.2021

Лавови во Зоолошката градина во Загреб се заразени со коронавирусот. Тие се заразиле од чуварот кој се грижел за нив, пишуваат медиуми во регионот. На лавовите им е земен брис од носот и двата имаат симптоми на болеста.

ДВА ЛАВА ВО ЗАГРЕБ ДОБИЛЕ КОРОНА Ги заразил чуварот во зоолошката градина

+инфо - 24.11.2021

Два лава од Зоолошката градина во Загреб имаат корона. Вирусот им го пренел чуварот кој се грижел за нив, јавуваат повеќе хрватски и српски медиуми. Ова е и прв случај на заразени животни во Хрватска.

Лавови во ЗОО во Загреб заразени со коронавирусот

24Инфо - 24.11.2021

Лавови во Зоолошката градина во Загреб се заразени со коронавирусот. Тие се заразиле од чуварот кој се грижел за нив, пишуваат медиуми во регионот. На лавовите им е земен брис од носот и изметот и двата имаат симптоми на болеста.

Лавови во Хрватска се заразиле со коронавирус

Курир - 24.11.2021

Лавови во Зоолошката градина во Загреб се заразени со коронавирусот. Тие се заразиле од чуварот кој се грижел за нив, пишуваат медиуми во регионот. На лавовите им е земен брис од носот и двата имаат симптоми на болеста.

Лавови во Зоолошката градина во Загреб заразени со коронавирус

Н.Македонија - 24.11.2021

Лавови во Зоолошката градина во Загреб се заразени со коронавирусот. Тие се заразиле од чуварот што се грижел за нив, пишуваат медиуми во регионот. На лавовите им е земен брис од носот и двата имаат симптоми на болеста.

Лавови и чувар во ЗОО Загреб заболеа од корона вирус

Независен - 24.11.2021

Во Загреб, два африкански лава и нивниот чувар се заразени со корона вирус. – Откако кај лавовите се забележани респираторни проблеми, животните се тестирани. Наодот од тестовите потврди присуство на корона вирус, па почнавме со лекување.