TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Антарктикот се топи побрзо од порано

Deutsche Welle - 14.06.2018

Големите маси мраз на Антарктикот од 2012 година се топат трипати побргу и со тоа нивото на морињата расте многу побрзо. Научниците предупредуваат да се дејствува за да се ограничат катастрофалните последици за светот.

Топењето на Антарктикот за 26 години го покачило морското ниво за 7,6 милиметри

Мета - 14.06.2018

Големо истражување на 84 научници од 44 меѓународни организации покажа дека топењето на мразот на Антарктикот го покачило нивото на морињата и океаните за 7,6 милиметри од 1992 година досега, а речиси половина од тоа покачување се случило во ...

Антартикот изгубил три билиони тони мраз во последните 25 години

Радио МОФ - 14.06.2018

Антарктикот го губи мразот пребрзо. Сателитите кои ја следат состојбата на овој континент покажуваат дека околу 200 милијарди тони годишно се губат од океанот како резултат на топење. Ова ги зголемува глобалните нивоа на морето за 0,6мм годишно – ...

Забрзано топење на мразот на Антарктикот

Р.С.Европа - 14.06.2018

Топењето на мразот на Антарктикот алармантно се забрза, предупредија научниците, додавајќи дека таму од 1992 година исчезнале 3 илјади милијарди тони мраз. Количеството вода ослободено од топењето на мразот на Антарктикот, клучен показател за ...

Најнова студија: Антарктикот се топи со алармантна брзина

А1 On - 14.06.2018

Топењето на Антарктикот алармантно се забрзува при што околу три билиони тони мраз исчезнале од 1992 година, предупредува во студија меѓународен експертски тим. Во изминатите 25 години најјужниот дел од Антарктикот се стопил толку да се покрие цел ...

Мразот на Антарктикот се топи со алармантна брзина

Кајгана - 13.06.2018

Вашингтон, 13 јуни 2018 (МИА) - Топењето на мразот на Антарктикот алармантно се забрзува, при што во изминативе 15 години се стопиле три илјади милијарди тони мраз, се наведува во извештај на меѓународен тим експерти објавен денеска.

Антарктикот се топи многу побрзо него што мислевме: Веќе исчезнале 3 билиони тони мраз, а оваа снимка од кршење на мраз ...

Точка - 13.06.2018

Топењето на Антарктикот алармантно забрзува, при што околу три билиони тони мраз исчезнале од 1992. година, предупредува меѓународниот тим од експерти за мраз во најновото истражување. Во последните 25 години, најјужниот леден дел од овој континент ...

Тајна криена 100 милиони години: Откриено што е закопано под мразот на Антарктикот! Не е тоа што се мислело

Точка - 13.06.2018

Стотина скриени потреси биле регистрирани под Антарктичкиот мраз, се наведува во новото истражување. За тоа да го докажат, тим од научници минале еден месец летајќи околу источниот Антарктик.

Антарктикот се топи со алармантна брзина

Курир - 14.06.2018

Топењето на Антарктикот алармантно се забрзува при што околу три билиони тони мраз исчезнале од 1992 година, предупредува во студија меѓународен експертски тим. Во изминатите 25 години најјужниот дел од Антарктикот се стопил толку да се покрие цел ...

Студија: Мразот на Антарктикот се топи со алармантна брзина

Локално - 13.06.2018

Топењето на мразот на Антарктикот алармантно се забрзува, при што во изминативе 15 години се стопиле три илјади милијарди тони мраз, се наведува во извештај на меѓународен тим експерти објавен денеска.

Тајна криена 100 милиони години: Откриено што е закопано под тоните мраз на Антарктик

Press24 - 14.06.2018

Стотина скриена потреси се скриени под Антакртичкиот мраз, се наведува во новото истражување. За тоа да го докажат тим од научници со месеци летал околу источниот Антарктик. Нивните конечни резултати ја побиваат старата геолошка хипотеза.

Видео: Антарктикот се топи пребрзо - снимка од откинување на санта мраз е особено загрижувачка

Press24 - 14.06.2018

Топењето на Антарктикот алармантно се забрзува при што околу три билиони тони мраз исчезнале од 1992 година, предупредува во студија меѓународен експертски тим. Во изминатите 25 години најјужниот дел од Антарктикот се стопил толку да се покрие цел ...

Мразот на Антарктикот се топи со алармантна брзина (ВИДЕО)

USB - 13.06.2018

Топењето на мразот на Антарктикот алармантно се забрзува, при што во изминативе 15 години се стопиле три илјади милијарди тони мраз, се наведува во извештај на меѓународен тим експерти објавен денеска.

Најнова студија: Антарктикот се топи со алармантна брзина

Либертас - 14.06.2018

Топењето на Антарктикот алармантно се забрзува при што околу три билиони тони мраз исчезнале од 1992 година, предупредува во студија меѓународен експертски тим. Во изминатите 25 години најјужниот дел од Антарктикот се стопил толку да се покрие цел ...

Мразот на Антарктикот драматично се топи

Н.Македонија - 13.06.2018

Топењето на мразот на Антарктикот алармантно се забрзува, при што во изминативе 15 години се стопиле три илјади милијарди тони мраз, се наведува во извештај на меѓународен тим експерти објавен денеска.

Антарктикот се топи со алармантна брзина

+инфо - 14.06.2018

Поради сета таа вода, светските океани пораснале за околу 7,6 милиметри. Топењето на Антарктикот алармантно се забрзува при што околу три билиони тони мраз исчезнале од 1992 година, предупредува во студија меѓународен експертски тим.

Мразот на Антарктикот се топи со алармантна брзина

Порта 3 - 14.06.2018

Топењето на мразот на Антарктикот алармантно се забрзува, при што во изминативе 15 години се стопиле три илјади милијарди тони мраз, се наведува во најновиот извештај на меѓународен тим експерти.

Најнова студија: Антарктикот се топи со алармантна брзина

Независен - 14.06.2018

Топењето на Антарктикот алармантно се забрзува при што околу три билиони тони мраз исчезнале од 1992 година, предупредува во студија меѓународен експертски тим. Во изминатите 25 години најјужниот дел од Антарктикот се стопил толку да се покрие цел ...

Мразот на Антарктикот драматично се топи

Тера - 14.06.2018

Топењето на мразот на Антарктикот алармантно се забрзува, при што во изминативе 15 години се стопиле три илјади милијарди тони мраз, се наведува во извештај на меѓународен тим експерти објавен денеска.