TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колку часови треба да спие бебето за здрав сон?

Кафе пауза - 13.01.2020

Некои бебиња спијат повеќе, а други помалку, но родителите треба да знаат дека ниту едно новороденче нема да спие цела ноќ без да се разбуди, туку ќе се разбудува на секои еден до три часа бидејќи е гладно.

Какви се последиците од спиењето со куче или со мачка?

Пулс24 - 12.01.2020

Дали треба да им дозволувате на вашите миленичиња да спијат во креветот заедно со вас или не? Ова е постојана дилема за сопствениците на миленичиња ширум светот, но и за набљудувачите отстрана.

Овие прашања ги мачат родителите: Колку часови треба да спијат бебињата?

Курир - 13.01.2020

За време на развојот во матката, бебето е во постојан мрак и по раѓањето нема чувство за ноќ и ден. Наместо тоа, спиењето и будењето се приспособуваат на чувството за глад. Во првата недела, новороденчињата спијат од 16 до 17 часа на ден, а ...

Овие прашања ги мачат родителите: Колку часови треба да спијат бебињата?

Пулс24 - 14.01.2020

За време на развојот во матката, бебето е во постојан мрак и по раѓањето нема чувство за ноќ и ден. Наместо тоа, спиењето и будењето се приспособуваат на чувството за глад. Во првата недела, новороденчињата спијат од 16 до 17 часа на ден, а ...

Овие прашања ги мачат родителите: Колку часови треба да спијат бебињата?

Вистина.мк - 14.01.2020

За време на развојот во матката, бебето е во постојан мрак и по раѓањето нема чувство за ноќ и ден. Наместо тоа, спиењето и будењето се приспособуваат на чувството за глад. Во првата недела, новороденчињата спијат од 16 до 17 часа на ден, а ...