TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Берлин следниот месец ќе одлучува дали ќе стане град без автомобили

Сакам да кажам - 19.01.2022

Следниот месец ќе биде донесена одлука дали Берлин ќе стане град без автомобили. Идејата потекна од граѓанската иницијатива „ Berlin Autofrei “ (Берлин без автомобили), која лани предложи план за ограничување на автомобилите во рамките на С-Рингбан, ...

Берлин ќе стане град без автомобили ?

ММС - 19.01.2022

Во февруари треба да биде донесена одлука дали Берлин ќе стане град без автомобили. Тројца пријатели дошле на идејата за Берлин без автомобили уште во 2019 година. Тие ја основаа групата Volksentscheid Berlin Autofrei и тргнаа да ја промовираат ...

Берлин би можел да стане првиот голем град без автомобили, одлуката се носи следната недела

Канал5 - 18.01.2022

Во текот на следниот месец ќе биде донесена одлука дали Берлин ќе стане град без автомобили. Тројца пријатели дошле до идеја за Берлин без автомобили во 2019 година. Тие ја основале групацијата Volksentscheid Berlin Autofrei и тргнале да ја ...

Берлин наскоро би можел да стане град без автомобили

Скопје инфо - 19.01.2022

Во текот на следниот месец ќе биде донесена одлука дали Берлин ќе стане град без автомобили. Имено, тројца пријатели дошле до идеја за Берлин без автомобили во 2019 година. Тие ја основале групацијата Volksentscheid Berlin Autofrei и тргнале да ја ...