TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Голема сончева бура ита кон земјата

Канал5 - 14.03.2018

Американската вселенска агенција НАСА воочи таканаречена „сончева бура“ што се движи кон земјата, по двете ерупции кои се забележани на сонцето. Бурата е предвидено денеска да ја погоди земјата, што може да предизвика проблеми во работата на ...

Голема соларна олуја денеска ќе ја погоди Земјата: Сателитите ќе престанат да работат, а следуваат и други последици

Точка - 14.03.2018

Голема соларна олуја се движи кон Земјата, а се претпоставува дека денеска ќе стигне до неа. Олујата може да ја прекине работата на сателитите, да го загрози напојувањето на електрична енергија и да предизвика појави како што е поларната светлина.

Сончева бура се движи кон Земјата

Пулс24 - 14.03.2018

Американската вселенска агенција НАСА воочи т.н. „сончева бура“ што се движи кон Земјата, по двете ерупции кои се забележани на Сонцето. Бурата е предвидено денеска да ја погоди Земјата, што може да предизвика проблеми во работата на сателитите и ...

Сончева бура се движи кон Земјата

+инфо - 14.03.2018

Се очекува и појава на т.н. поларна светлина, која ќе можат да ја видат жителите на Шкотска, Англија и делови од Северна Америка. Американската вселенска агенција НАСА воочи т.н. „сончева бура“ што се движи кон Земјата, по двете ерупции кои се ...

НАСА: „Сончева бура“ се движи кон Земјата

Фактор - 14.03.2018

НАСА воочи т.н. „сончева бура“ што се движи кон Земјата, по двете ерупции кои се забележани на Сонцето. Бурата е предвидено денеска да ја погоди Земјата, што може да предизвика проблеми во работата на сателитите и електроенергетските мрежи, пишува ...

Сончева бура се движи кон Земјата

CivilMedia - 15.03.2018

Американската вселенска агенција НАСА воочи т.н. „сончева бура“ што се движи кон Земјата, по двете ерупции кои се забележани на Сонцето. Бурата е предвидено денеска да ја погоди Земјата, што може да предизвика проблеми во работата на сателитите и ...

Сончева бура се движи кон Земјата...

Н.Македонија - 15.03.2018

Сончева бура се движи кон Земјата Американската вселенска агенција НАСА воочи т.н. сончева бура што се движи кон Земјата, по двете ерупции што се забележани на Сонцето. Беше предвидено бурата вчера да ја погоди Земјата.