TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вучиќ најави докази за настаните во Бањска „во следните 24 часа“

Р.С.Европа - 01.10.2023

Српскиот претседател Александар Вучиќ денеска изјави дека „во рок од 24 часа“ на јавноста ќе ѝ бидат претставени докази и искази на очевидците кои биле на лице место во Бањска на северот на Косово.

Вучиќ принципите на меѓународната заедница за настаните на Косово повторно ги спореди со Северна Македонија

Локално - 01.10.2023

Српскиот претседател Александара Вучиќ, обраќајќи им се денеска на граѓаните, повторно ги спореди принципте на меѓународната заедница за настаните на северно Косово со убиството на осумте полицајци во Куманово во 2015 година, оценувајќи го тоа како ...

ТЕРОРИСТИ ЛИ УБИЈА 8 ПОЛИЦАЈЦИ ВО КУМАНОВО? Вучиќ ги спореди принципите на меѓународната заедница за настаните на ...

+инфо - 01.10.2023

„Кога еден полицаец, кој, патем, според Бриселскиот договор, не може да биде таму каде што бил, е убиен, што ние го осудуваме и не го оправдуваме на никаков начин, тогаш сите Срби до 14-то колено мора да бидат под истрага, уапсени, убиени без ...

ВУЧИЌ: Кога беа убиени 8 полицајци во суверена Македонија, тоа не го направија терористи, сега еден убиен на Косово и ...

Денешен - 01.10.2023

Српскиот претседател Александара Вучиќ, обраќајќи им се денеска на граѓаните, повторно ги спореди принципте на меѓународната заедница за настаните на северно Косово со убиството на осумте полицајци во Куманово во 2015 година, оценувајќи го тоа како ...

Вучиќ повторно направи споредба со нападот во „Диво насеље“ и реакциите тогаш и сега

365 - 01.10.2023

Српскиот претседател Александара Вучиќ, обраќајќи им се денеска на граѓаните, повторно ги спореди принципте на меѓународната заедница за настаните на северно Косово со убиството на осумте полицајци во Куманово во 2015 година, оценувајќи го тоа како ...

Вучиќ пак направи споредба на реакциите со нападот во „Диво насеље“ и Бањска

MakPress - 01.10.2023

Српскиот претседател Александара Вучиќ, обраќајќи им се денеска на граѓаните, повторно ги спореди принципте на меѓународната заедница за настаните на северно Косово со убиството на осумте полицајци во Куманово во 2015 година, оценувајќи го тоа како ...