TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јапонците измислија нов спорт- одржано е Светско првенство во чистење ѓубре (ВИДЕО)

Канал5 - 27.11.2023

Минатата недела во Токио се одржа првото светско првенство во собирање ѓубре, наречено SpoGomi (комбинација од зборовите спорт и гоми, што на јапонски значи ѓубре). На улиците на главниот град тимови од 21 земја, вклучително и домаќинот, се ...

ВИДЕО: Во Јапонија се одржа Светско првенство во чистење ѓубре

Слободен Печат - 27.11.2023

Минатата недела во Токио се одржа првото светско првенство во собирање ѓубре, наречено SpoGomi (комбинација од зборовите спорт и гоми, што на јапонски значи ѓубре). На улиците на главниот град тимови од 21 земја, вклучително и домаќинот, се ...

(ВИДЕО) БРИТАНЦИТЕ ПОБЕДИЈА: Се одржа Светско првенство во чистење смет

Фактор - 27.11.2023

Во Јапонија се одржа Светско првенство во чистење смет. Минатата недела во главниот град Токио се одржа првото Светско првенство во собирање ѓубре, наречено SpoGomi. Имаше тимови од 21 земја, вклучително и државата домаќин и се натпреваруваа со цел ...