TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ПРЕДИЗБОРНИ ВЕТУВАЊА: Информатика од 3-то одделение, видеонадзор во градинки, модерни студентски домови

Слободен Печат - 03.07.2020

На 15 јули ќе се одржат предвремените парламентарни избори, а политичките партии во земјава веќе им ги претставија на граѓаните своите програми и ветувања за тоа што би подобриле доколку дојдат на власт.

Велика Британија предвидува самоизолација за ученици и наставници

Опсервер - 02.07.2020

Лондон, 2 јули 2020 () – Според новите упатства на британското Министерство за образование, во училиштата во кои ќе се појави еден случај на коронавирус, можеби ќе биде потребно да се изолираат помали групи ученици и наставници до најмногу две ...

Англиските училишта ќе бидат целосно отворени од септември, со неколку ограничувања

Радио МОФ - 02.07.2020

Училиштата во Англија добија само неколку ограничувања за тоа како ќе можат да работат кога учениците ќе се вратат наесен на училиште. Сепак, ново-објавените упатства на владата, наидоа на жалби на директорите кои укажуваат дека спроведувањето на ...

ВМРО-ДПМНЕ ветува 36 000 денари плата за наставниците и 100 000 за универзитетските професори

360 степени - 02.07.2020

Реформи во образованието и зголемување на платите на наставниците и универзитетските професори, се дел од предизборните ветувања на ВМРО-ДПМНЕ за кои денеска на прес-конференција зборуваше Весна Јаневска.

Јаневска: 36.000 денари плата за наставниците и до 100.000 денари за универзитетските професори

24Инфо - 02.07.2020

Интегрален текст од прес конференција на Весна Јаневска „За идната влада на ВМРО-ДПМНЕ, односно идната влада на Република Македонија, квалитетно и модерно образование претставуваат приоритет, квалитетното и модерно образование се темел за развој на ...

Листа на акредитирани здруженија на наставници кои организираат натпревари за основци

Опсервер - 02.07.2020

Скопје, 2 јули 2020 () – Министерството за образование и наука објави листа на акредитирани здруженија на наставници за организирање натпревари на учениците по одделни предмети во основно образование.

Листа на акредитирани здруженија на наставници кои организираат натпревари за основци

24Инфо - 02.07.2020

Министерството за образование и наука објави листа на акредитирани здруженија на наставници за организирање натпревари на учениците по одделни предмети во основно образование. Листата е подготвена по јавниот повик за акредитација на здруженија на ...

Листа на акредитирани здруженија на наставници кои организираат натпревари за основци

MakPress - 02.07.2020

Министерството за образование и наука објави листа на акредитирани здруженија на наставници за организирање натпревари на учениците по одделни предмети во основно образование. Листата е подготвена по јавниот повик за акредитација на здруженија на ...

Листа на акредитирани здруженија на наставници кои организираат натпревари за основци

А1 On - 02.07.2020

Министерството за образование и наука објави листа на акредитирани здруженија на наставници за организирање натпревари на учениците по одделни предмети во основно образование. Листата е подготвена по јавниот повик за акредитација на здруженија на ...

(Видео) Јаневска: 36.000 денари плата за наставниците и до 100.000 денари за универзитетските професори

Макфакс - 02.07.2020

За идната влада на ВМРО-ДПМНЕ, односно идната влада на Република Македонија, квалитетно и модерно образование претставуваат приоритет, квалитетното и модерно образование се темел за развој на другите општествени полиња и се темел за развиток на ...

Јаневска: 36.000 денари плата за наставниците и до 100.000 денари за универзитетските професори

Нетпрес - 02.07.2020

За идната влада на ВМРО-ДПМНЕ, односно идната влада на Република Македонија, квалитетно и модерно образование претставуваат приоритет, квалитетното и модерно образование се темел за развој на другите општествени полиња и се темел за развиток на ...

Јаневска: 36.000 денари плата за наставниците и до 100.000 денари за универзитетските професори

Република - 02.07.2020

За идната влада на ВМРО-ДПМНЕ, односно идната влада на Република Македонија, квалитетно и модерно образование претставуваат приоритет, квалитетното и модерно образование се темел за развој на другите општествени полиња и се темел за развиток на ...

Јаневска: 36.000 денари плата за наставниците и до 100.000 денари за универзитетските професори

MakPress - 02.07.2020

За идната влада на ВМРО-ДПМНЕ, односно идната влада на Република Македонија, квалитетно и модерно образование претставуваат приоритет, квалитетното и модерно образование се темел за развој на другите општествени полиња и се темел за развиток на ...

Јаневска: 36.000 денари плата за наставниците и до 100.000 денари за универзитетските професори

Канал5 - 02.07.2020

За идната влада на ВМРО-ДПМНЕ, односно идната влада на Република Македонија, квалитетно и модерно образование претставуваат приоритет, рече Весна Јаневска. Квалитетното и модерно образование се темел за развој на другите општествени полиња и се ...

(Видео) Јаневска: 36.000 денари плата за наставниците и до 100.000 денари за универзитетските професори

Вечер - 02.07.2020

За идната влада на ВМРО-ДПМНЕ, односно идната влада на Република Македонија, квалитетно и модерно образование претставуваат приоритет, квалитетното и модерно образование се темел за развој на другите општествени полиња и се темел за развиток на ...

Јаневска: 36.000 денари плата за наставниците и до 100.000 денари за универзитетските професори

iPortal - 02.07.2020

За идната влада на ВМРО-ДПМНЕ, односно идната влада на Република Македонија, квалитетно и модерно образование претставуваат приоритет, квалитетното и модерно образование се темел за развој на другите општествени полиња и се темел за развиток на ...

Јаневска: 36.000 денари плата за наставниците и до 100.000 денари за универзитетските професори

Курир - 02.07.2020

Весна Јаневска од ВМРО-ДПМНЕ денеска истакна дека за идната влада на ВМРО-ДПМНЕ, односно идната влада на Република Македонија, квалитетно и модерно образование претставуваат приоритет. Во продолжение интегрален текст од видео прес конференција за ...

(Видео) Јаневска: 36.000 денари плата за наставниците и до 100.000 денари за универзитетските професори

Centar - 02.07.2020

За идната влада на ВМРО-ДПМНЕ, односно идната влада на Република Македонија, квалитетно и модерно образование претставуваат приоритет, квалитетното и модерно образование се темел за развој на другите општествени полиња и се темел за развиток на ...

Колку Владата реализираше од ветеното во образование?

Окно - 02.07.2020

Владата на Република Македонија ќе развива интегриран систем на образование кој ќе влијае врз зголемување на економскиот раст и продуктивноста на трудот и ќе ги зголемува шансите на младите за квалитетни работни места.

Велика Британија предвидува самоизолација за ученици и наставници

Либертас - 02.07.2020

Според новите упатства на британското Министерство за образование, во училиштата во кои ќе се појави еден случај на коронавирус, можеби ќе биде потребно да се изолираат помали групи ученици и наставници до најмногу две недели.

Велика Британија и по еден заразен ќе става во самоизолација ученици и наставници

+инфо - 02.07.2020

Според новите упатства на британското Министерство за образование, во училиштата во кои ќе се појави еден случај на коронавирус, можеби ќе биде потребно да се изолираат помали групи ученици и наставници до најмногу две недели.

Во случај на појава на ковид во училиште: Британија воведува двонеделна изолација за ученици и наставници

360 степени - 02.07.2020

Според новите упатства, носењето маски за лице за време на престојот во училиштата нема да биде задолжително за наставниците или учениците Според новите упатства на британското Министерство за образование, во училиштата во кои ќе се појави еден ...

Велика Британија предвидува самоизолација за ученици и наставници

Телма - 02.07.2020

Според новите упатства на британското Министерство за образование, во училиштата во кои ќе се појави еден случај на коронавирус, можеби ќе биде потребно да се изолираат помали групи ученици и наставници до најмногу две недели.

Велика Британија предвидува самоизолација за ученици и наставници

Денешен - 02.07.2020

Според новите упатства на британското Министерство за образование, во училиштата во кои ќе се појави еден случај на коронавирус, можеби ќе биде потребно да се изолираат помали групи ученици и наставници до најмногу две недели.

Велика Британија предвидува самоизолација за ученици и наставници

Слободен Печат - 02.07.2020

Носењето маски за лице за време на престојот во училиштата нема да биде задолжително за наставниците или учениците, освен за деца над 11 години кои доаѓаат на училиште со јавен превоз. Според новите упатства на британското Министерство за ...

Велика Британија предвидува самоизолација за ученици и наставници

24Инфо - 02.07.2020

Според новите упатства на британското Министерство за образование, во училиштата во кои ќе се појави еден случај на коронавирус, можеби ќе биде потребно да се изолираат помали групи ученици и наставници до најмногу две недели.

Велика Британија предвидува самоизолација за ученици и наставници

Курир - 02.07.2020

Според новите упатства на британското Министерство за образование, во училиштата во кои ќе се појави еден случај на коронавирус, можеби ќе биде потребно да се изолираат помали групи ученици и наставници до најмногу две недели.

Велика Британија предвидува самоизолација за ученици и наставници

Вечер Прес - 02.07.2020

Според новите упатства на британското Министерство за образование, во училиштата во кои ќе се појави еден случај на коронавирус, можеби ќе биде потребно да се изолираат помали групи ученици и наставници до најмногу две недели.

Велика Британија предвидува самоизолација за ученици и наставници

MakPress - 02.07.2020

Според новите упатства на британското Министерство за образование, во училиштата во кои ќе се појави еден случај на коронавирус, можеби ќе биде потребно да се изолираат помали групи ученици и наставници до најмногу две недели.

Колку Владата реализираше од ветеното во образование?

Радио МОФ - 02.07.2020

Владата на Република Македонија ќе развива интегриран систем на образование кој ќе влијае врз зголемување на економскиот раст и продуктивноста на трудот и ќе ги зголемува шансите на младите за квалитетни работни места.

Мед и млеко во македонското образование! Ама само во изборните програми на политичките партии

Факултети - 02.07.2020

Со речиси исти предизборни ветувања за придобивање на гласачкото тело кое го засега образованието одат партиите и на овие парламентарни избори. Ако исполнат барем половина од она што стои во нивните програми, навистина не мора да се грижиме за ...

Македонија како Финска! Но, само во изборните програми за образование на политичките партии

Деца - 02.07.2020

Што ветуваат двете најголеми партии во Македонија и нивните партнери, како и дел од албанските партии за образованието? Повисоки плати за наставниците, промена на учебниците и програмите, изградба на нови училишта, национални програма за двонасочно ...