TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Угостителите на протест со здружени сили за спас на дејноста!

Денар - 19.04.2021

Угостителите утре излегуваат на масовен протест. Пред зградата на Министерството за финансии точно во 12 часот е закажан протестот на угостителскиот сектор кој поддршка ќе добие и од вработените во туристичката дејност, но и од останати сектори кои ...

Туристичко-угостителскиот сектор утре на протест, Владата најавува шести пакет мерки

Опсервер - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

За утре угостителите најавија протест, Николовски шести пакет мерки: Ќе најдат ли разбирање

Фактор - 19.04.2021

Се подготвуваа за протест во вторник, но за истиот ден се најавува седница на која Владата треба да изгласа нова помош за поддршка на најпогодените сектори, тие кои беа затворени и во овој последен рестриктивен период.

Угостителите и туристичките агенции утре излегуваат на протест

Курир - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Туристичко-угостителскиот сектор утре на протест, Владата најавува шести пакет мерки

Бизнис Вести - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Угостителите и туристичките агенции утре излегуваат на протест

Пулс24 - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Туристичко-угостителскиот сектор утре на протест, Владата најавува шести пакет мерки

Независен - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Туристичко-угостителскиот сектор утре на протест, Владата најавува шести пакет мерки

24Инфо - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Туристичко-угостителскиот сектор утре на протест, Владата најавува шести пакет мерки

Слободен Печат - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата сѐ до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Иако Николовски смирува и најавува шести пакет мерки, утре угостителите и туристичките агенции на протест

Lider - 19.04.2021

Се подготвуваа за протест во вторник, но за истиот ден се најавува седница на која Владата треба да изгласа нова помош за поддршка на најпогодените сектори, тие кои беа затворени и во овој последен рестриктивен период.

Туристичко-угостителскиот сектор утре на протест

Press24 - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Туристичко-угостителскиот сектор утре на протест

Кајгана - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата сè до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Туристичко-угостителскиот сектор утре на протест, Владата најавува шести пакет мерки

OhridNews - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Туристичко-угостителскиот сектор утре на протест, владата најавува шести пакет мерки

24 Вести - 19.04.2021

Над 6.000 угостители и туристички работници од утре излегуваат на улица- во знак на протест ќе бараат спас за бизнисите, а ќе протестираат дури не им се исполнат барањата. Од туристичко-угостителскиот сектор велат дека се наоѓаат во исклучително ...

Туристичко-угостителскиот сектор утре на протест, Владата најавува шести пакет мерки

Сител - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Угостителите најавија протест, Владата работи на шестиот пакет мерки

Локално - 19.04.2021

Пред Владат утре треба да се одржи протестот организиран од туристичко-угостителскиот сектор. Тие бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба на ...

ТУРИСТИЧКО-УГОСТИТЕЛСКИ СЕКТОР: Денеска детали од утре секој ден протест пред Владата

Денешен - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Угостителите и туристичките агенции утре излегуваат на протест

Република - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Владата најавува шести пакет мерки, туристичко-угостителскиот сектор утре на протест

Frontline - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Туристичко-угостителскиот сектор утре на протест, Владата најавува шести пакет мерки

CivilMedia - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Угостителскиот сектор утре на протест, Владата најавува шести пакет мерки

Вечер Прес - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Шестти пакет антикризни мерки во подготовка, од утре протести

Пари - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Туристичко-угостителскиот сектор утре на протест

Р.С.Европа - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Угостителите и туристичките агенции утре излегуваат на протест

PressingTV - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Туристичко-угостителскиот сектор утре на протест

Алсат-М - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Туристичко-угостителскиот сектор утре на протест, Владата најавува шести пакет мерки

MakPress - 19.04.2021

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски објекти на кои повеќе од една година им е забранета примарната дејност со уредба ...

Бизнисот бара нови мерки, протестите продолжуваат

Сител - 18.04.2021

Со петтиот пакет многу се доцни и веќе е неопходен нов сет на мерки, велат угостителите. Тврдат дека со денеска донесената помош, моментално ќе бидат санирани штетите, затоа што три месеци бизнисот ги моли пратениците, а фирмите и граѓаните ја чекаа ...

Туристичките водичи ќе се придружат на протестот организиран пред владата

24 Вести - 18.04.2021

И туристичките водичи ќе се придружат на протестот организиран пред владата. Доставиле барања до владата и најавуваат дека во вторник ќе се приклучат на протестот на угостителите. Каде ќе бидат присутни и вработени од туристичките агенции.

Угостителите на колена пред Влада, извршителите им дишат во врат, банките им ја „цицаат крвта“

Вечер Прес - 18.04.2021

Задолжени до гуша, без можност за нови кредити и со закани од извршителите и банките дека ќе ги изгубат објектите и домовите, угостителите од вторник излегуваат на протест. Во слична ситуација се и туристичките агенции кој имаат пад на прометот од ...