TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Трамп ќе потпише извршна наредба за промоција на вештачката интелигенција

Глас на Америка - 11.02.2019

Од Белата куќа соопштија дека претседателот на САД Доналд Трамп ќе потпише извршна наредба за пошироко користење на вештачката интелигенција. „Вештачката интелигенција е во допир со секој аспект од животот на луѓето“ изјави виш претставник на ...

Вештачка интелигенција ја доврши недовршената Осма симфонија на легендарниот композитор Шуберт

Студенти - 11.02.2019

За вештачката интелигенција многу се зборува и додека некои сметаат дека веќе почнала да ги заменува луѓето, други истакнуваат дека главната разлика меѓу човекот и вештачката интелигенција е во креативноста.

Вештачката интелигенција случајно би можела да предизвика трета светска војна?

USB - 11.02.2019

Кинески воени експерти и политичари се загрижени дека забрзаната интеграција на вештачката интелигенција во оружјето и воената опрема би можела ненамерно да доведе до војни меѓу народите. Кинезите вложуваат значителни ресурси во истражувањето и ...