TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе треба да се затвораат две термоелектрани неделно: Светот треба бргу да го остави јагленот

Вечер Прес - 13.04.2024

Глобалниот капацитет на електрани на јаглен се зголеми за два отсто во 2023 година, за прв пат од 2019 година, за што најмногу придонесоа проширувањето на термоелектраните во Кина и побавното затворање во САД и Европа, се вели во извештајот од ...

„Резултатите требаше да бидат подобри“ - зголемен е бројот на термоелектрани на јаглен во светот

Фактор - 13.04.2024

Глобалниот капацитет за производство на електрична енергија на јаглен порасна со најсилното темпо во последните седум години во 2023 година, поттикнато од новите градби во Кина и одложеното затворање на старите постројки на други места во светот, ...

Колку брзо светот треба да го напушти јагленот? Авторите на нов извештај велат: „Треба да затвораме 2 термоелектрани ...

Локално - 12.04.2024

Глобалните капацитети на термоцентралите на јаглен се зголемија за 2% минатата година, а две третини од новите централи беа развиени од Кина, актуелниот најголем светски потрошувач на овој валкан извор на енергија.

Во 2023 година глобалните капацитети на електрани на јаглен на историски максимум

Либертас - 11.04.2024

– Во најновиот извештај на „Глобал енерџи монитор“ (Global energy monitor) се наведува дека глобалните капацитети на електраните на јаглен во 2023 година забележале раст од два отсто и се на историскиот максимум.

Во 2023 година глобалните капацитети на електрани на јаглен на историски максимум

MakPress - 11.04.2024

Во најновиот извештај на „Глобал енерџи монитор“ (Global energy monitor) се наведува дека глобалните капацитети на електраните на јаглен во 2023 година забележале раст од два отсто и се на историскиот максимум.

Во 2023 година глобалните капацитети на електрани на јаглен на историски максимум

CivilMedia - 11.04.2024

Во најновиот извештај на „Глобал енерџи монитор“ ( Global energy monitor ) се наведува дека глобалните капацитети на електраните на јаглен во 2023 година забележале раст од два отсто и се на историскиот максимум.

Во 2023 година глобалните капацитети на електрани на јаглен на историски максимум

Zoom - 11.04.2024

Во најновиот извештај на „Глобал енерџи монитор“ ( Global energy monitor ) се наведува дека глобалните капацитети на електраните на јаглен во 2023 година забележале раст од два отсто и се на историскиот максимум.

Глобалните капацитети на електрани на јаглен на историски максимум

Независен - 11.04.2024

Во најновиот извештај на „Глобал енерџи монитор“ (Global energy monitor) се наведува дека глобалните капацитети на електраните на јаглен во 2023 година забележале раст од два отсто и се на историскиот максимум.