TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Будванската ривиера оваа година ја посетиле туристи од преку 170 земји од светот

Денар - 14.08.2019

Будва сѐ поблиска до далечните дестинации Туристи од преку 170 земји од светот престојувале на ривиерата на Будва во секакви видови на сместување од почетокот на оваа година, тврдат податоците од Централниот туристички регистар на Министерството за ...

Македонците, Грците и 7 други нации откриваат што мразат кај туристите

Црнобело - 14.08.2019

„Не, Македонија не е само Охрид, запомнете го тоа туристи!“ е нашата болка... Но, што ги нервира Германците, Англичаните и Индијците кај туристите? Земјите кои имаат што да понудат, од природа до архитектура и историја, имаат реки туристи.

Активности кои не смеете да ги пропуштите како турист

Кајгана - 13.08.2019

Летната сезона означува доаѓање на заслужениот одмор, но и посета на нови градови. Како турист, сигурно сакате да посетите многу туристички атракции во градот а ова се препораки по која насока да се водите.

Овие земји се преплавени од туристи

Факултети - 13.08.2019

Овертуризам (overtourism) е новиот термин со кој се опишува ситуацијата кога на една локација има толку многу посетители, што тоа негативно влијае на локалното население и животната средина.

Најмногу туристите во Северна Македонија преноќуваат во хотелите со 4 ѕвездички

Бизнис Вести - 13.08.2019

Бројот на туристите во јуни 2019 година, во однос на јуни 2018 година, е зголемен за 16.6 %, а бројот на ноќевањата е зголемен за 8.9 % според извештајот и податоците на Државниот завод за статистика.

Работите во Македонија, не да се тргнати на подобро, туку земаат и залет: Бројот на странски туристи драматично ...

Centar - 12.08.2019

Најпосетени во јуни годинава биле езерските места, каде престојувале 50.939 туристи, по што следи главниот град со 41.578, па планинските места со 5.604 и бањите со 2.392 посетители. Најмногу странски туристри имало од Турција, Полска, Србија, ...

ТУРИСТИ ВО ЈУНИ: Србите побројни од Полјаците, а Турците трипати побројни од Србите

Фактор - 12.08.2019

Бројот на туристите во јуни 2019 година, во однос на јуни 2018 година, пораснал за 16.6 %, а бројот на ноќевањата е зголемен за 8.9 %. Земјата ја посетиле над 19.000 Турци, повеќе од 6.000 Срби, за нијанса помалку Полјаци, но и тие се над 6.000, ...

Во јуни годинава Македонија ја посетиле за 16,6% повеќе туристи во споредба со лани

Иновативност - 12.08.2019

Во државава во јуни годинава се регистрирани 119.334 туристи со 264.821 ноќевање, што во однос на јуни лани претставува зголемување за 16,6 проценти, односно за 8,9 отсто, објави денеска Државниот завод за статистика.

Во јуни бројот на туристи зголемен е за 16,6 отсто, најбројни од Турција

МКД - 13.08.2019

Бројот на туристите во јуни 2019 година, во однос на јуни 2018 година, е зголемен за 16,6 %, а бројот на ноќевањата е зголемен за 8,9 отсто, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

За 16,6 проценти повеќе туристи во јуни, најбројни од Турција, Полска и Србија

ММС - 12.08.2019

Во државава во јуни годинава се регистрирани 119.334 туристи со 264.821 ноќевање, што во однос на јуни лани претставува зголемување за 16,6 проценти, односно за 8,9 отсто, објави денеска Државниот завод за статистика.

Бројот на странски туристи порасна за 16.9%

iPortal - 12.08.2019

Најпосетени во јуни годинава биле езерските места, каде престојувале 50.939 туристи, по што следи главниот град со 41.578, па планинските места со 5.604 и бањите со 2.392 посетители. Најмногу странски туристри имало од Турција, Полска, Србија, ...