TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пораки од форум во Австрија: Европа не е целосна без Западен Балкан

Канал5 - 21.06.2024

Проширувањето на Еу предолго се одложуваше, порача високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност Жозеп Борел од Европа форумот кој се одржува во Автрија. Борел смета дека процесот на проширување на Унијата треба да се забрза со ...

Османи на средба на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и Пријатели на Западен Балкан во Виена

Макфакс - 21.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан“ во процесот на проширување на ЕУ, што се одржа во Виена и Вахау, на покана на министерот ...

Борел: Да забрзаме, ЕУ не е целосна без Балканот, Бујар Османи незадоволен од правилата, бара промени

ТВ21 - 21.06.2024

„Европа нема да биде целосна без земјите од Балканот како дел од семејството“, порача еврокомесарот за надворешна политика Жозеп Борел на трибина посветена на проширувањето на ЕУ, во организација на австриската дипломатија.

Борел: Европа не е целосна без Западен Балкан, мора да го забрзаме процесот на проширување

CivilMedia - 21.06.2024

Високиот претставник на Европската унија за надворешна политика и безбедност, Жозеп Борел, денеска изјави дека Европа не е целосна додека Западен Балкан не стане дел од неа и дека е неопходно да се забрза процесот на проширување, што досега предолго ...

Борел во Австрија со министрите за надворешни работи на земјите од Западен Балкан

CivilMedia - 21.06.2024

Високиот претставник на Европската унија (ЕУ) за надворешна политика и безбедност, Жозеп Борел, денеска во Австрија се сретна со министри за надворешни работи на земјите од Западен Балкан.

Османи во Виена и Вахау на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен ...

ТВ21 - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денес и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во Виена и ...

Османи во Виена и Вахау на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен ...

4NEWS - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денес и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во Виена и ...

Османи во Виена и Вахау на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен ...

Макфакс - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денес и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во Виена и ...

Османи во Виена и Вахау на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен ...

Опсервер - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денес и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во Виена и ...

Османи во Виена и Вахау на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен ...

Точка - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денес и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во Виена и ...

Османи на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”

CivilMedia - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде што ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во ...

Османи на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан"

Press24 - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде што ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во ...

Османи на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”

Zoom - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде што ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во ...

Османи на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”

Слободен Печат - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде што ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во ...

Османи во Виена и Вахау на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен ...

Centar - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денес и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во Виена и ...

Османи во Виена и Вахау на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен ...

Вести плус - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денес и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во Виена и ...

Османи на средба на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и Пријатели на Западен Балкан во Виена

Опсервер - 21.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан“ во процесот на проширување на ЕУ, што се одржа во Виена и Вахау, на покана на министерот ...

Османи на средба на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и Пријатели на Западен Балкан во Виена

ТВ21 - 21.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен Балкан” во процесот на проширување на ЕУ, што се одржа во Виена и Вахау, на покана на министерот ...

Османи на средба на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и Пријатели на Западен Балкан во Виена

Press24 - 21.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен Балкан” во процесот на проширување на ЕУ, што се одржа во Виена и Вахау, на покана на министерот ...

Османи на средба на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и Пријатели на Западен Балкан во Виена

4NEWS - 21.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен Балкан” во процесот на проширување на ЕУ, што се одржа во Виена и Вахау, на покана на министерот ...

Османи од Австрија: Квалификувано мнозинство и постепена интеграција за европеизација на Западен Балкан

Слободен Печат - 21.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен Балкан” во процесот на проширување на ЕУ, што се одржа во Виена и Вахау, на покана на министерот ...

Османи на средба на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и во Виена

Канал5 - 21.06.2024

“Квалификувано мнозинство и постепена интеграција за европеизација на Западен Балкан” Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен Балкан” во ...

Османи на средба на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и Пријатели на Западен Балкан во Виена

24 Вести - 21.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен Балкан” во процесот на проширување на ЕУ, што се одржа во Виена и Вахау, на покана на министерот ...

Османи: Квалификувано мнозинство и постепена интеграција за европеизација на Западен Балкан

Бизнис Вести - 21.06.2024

Министерот за надворешни работи Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан” во процесот на проширување на ЕУ, што се одржа во Виена и Вахау, на покана на министерот ...

Османи: Квалификувано мнозинство и постепена интеграција за европеизација на Западен Балкан

CivilMedia - 21.06.2024

Министерот за надворешни работи Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан” во процесот на проширување на ЕУ, што се одржа во Виена и Вахау, на покана на министерот ...

Османи: Квалификувано мнозинство и постепена интеграција за европеизација на Западен Балкан

Zoom - 21.06.2024

Министерот за надворешни работи Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан” во процесот на проширување на ЕУ, што се одржа во Виена и Вахау, на покана на министерот ...

Османи: Квалификувано мнозинство и постепена интеграција за европеизација на Западен Балкан

Во Центар - 21.06.2024

– Министерот за надворешни работи Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан” во процесот на проширување на ЕУ, што се одржа во Виена и Вахау, на покана на министерот ...

Бујар Османи се обрати на форумот во Австрија

Либертас - 21.06.2024

Министерот за надворешни работи Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан“ во процесот на проширување на ЕУ, што се одржа во Виена и Вахау, на покана на министерот ...

Османи: Квалификувано мнозинство и постепена интеграција за европеизација на Западен Балкан

MakPress - 21.06.2024

Министерот за надворешни работи Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан” во процесот на проширување на ЕУ, што се одржа во Виена и Вахау, на покана на министерот ...