TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Zoom моментално е најпопуларна апликација: Луѓето се поврзуваат со помош на неа

Хаштаг - 25.03.2020

Апликација за деловни видео и конференциски повици нагло стана многу популарна, бидејќи луѓето се наоѓаат во изолација поради пандемијата коронавирус. Сега ја користат семејствата и пријателите за во „живо“ да се дружат и додека не се едни покрај ...

Израел со апликација што ја следи можната изложеност на коронавирус

Емитер - 24.03.2020

Израелското министерство за здравство ја објави мобилната апликација “Штит“ којашто ќе ги предупредува корисниците ако при посетата на некое место се нашле во близина на пациент за кој се знае дека е позитивен на коронавирус.

Huawei ќе го олесни инсталирањето на апликациите кои ги нема поради недостапноста на Play Store

Smartportal - 24.03.2020

Од компанијата тестираат нова апликација преку која корисниците ќе можат да најдат од каде да ги инсталираат најпопуларните апликации кои не им се достапни на Huawei телефоните Како што сигурно ви е познато, новите телефони од Huawei, претставени ...

Zoom апликацијата „растура“ во време на коронавирус – сите ја користат за „виртуелно дружење“

Таратур - 25.03.2020

Откако светот за брзо време буквално е преплавен од епидемијата на коронавирусот, а општеството и општествено-социјалниот живот веќе ја плати цената заради мерките кои се воведени како заштита од вирусот, апликација која претходно се користеше за ...