TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Google Assistant ќе ви помага да изгубите тежина

USB - 13.12.2019

Google додаде уште една корисна функција во својот гласовен асистент Google Assistant, посебно внимание за неа беше посветено од специјализираното издание AndroidPolice. Нов таб со поставки за храна и пијалок (Food & Drink) се појави во асистентот ...

Нови функции на Гугл хром за поголема интернет безбедност

Опсервер - 12.12.2019

Пребарувачот Гугл хром воведува неколку нови функции, кои сурфањето на интернет ќе го направат побезбедно. За почеток, на пример, кога ќе се обидете да се пријавите на некоја локација, Хром ќе предупреди ако вашето корисничко име или лозинката се ...

Google Chrome ќе ве извести доколку ви е загрозена лозинката

USB - 12.12.2019

Google додава неколку нови функции во веб-прегледникот Chrome, за на корисниците да им обезбеди побезбедно опкружување при пребарувањето на интернет. Следниот пат, кога ќе се логирате на некој сајт, Chrome ќе ве извести доколку вашата лозинка и ...

Google Earth овозможува виртуелни прошетки на веб (ВИДЕО)

USB - 12.12.2019

Google Earth нуди широк спектар на опции за да може практично да се шетате насекаде на планетата. Сателитската слика на услугата е со импресивен квалитет и е исклучително погодна за организирање на вашето патување.

Gmail овозможува во мејловите да се додаваат други мејлови

USB - 12.12.2019

Способноста за препраќање на дојдовни мејлови е многу корисна бидејќи ја елиминира потребата copy-paste на текстот од пораките. Ако го користите овој метод за да испратите многу мејлови, лесно можете да бидете збунети од нивната последователност.

Гугл Мапс наскоро ќе известува кои улици се добро осветлени

Канал5 - 11.12.2019

Гугл Мапс без сомнеж е една од најпопуларните апликации на секој уред. Со текот на годините Гугм Мапс прерасна од обична алатка за навигација во апликација која може да ви препорача ресторани, да ве спречи да добиете казна за пребрзо возење или да ...

Како се користи Google Translate?

Студенти - 11.12.2019

Што би правеле денешните ученици, студенти, па и некои медиуми без алатка како Google Translate? Со оглед на тоа дека многу редакции кубурат со преведувачи и лектори и доволен број медиуми и новинари решиле да се потпрат на модерната технологија ...

Google Chrome 79 овозможува споделување на копираниот текст помеѓу повеќе уреди

Smartportal - 11.12.2019

Оваа можност е корисна за ситуации кога одреден текст од веб страните корисниците обично го испраќаат преку порака и го препишуваат Потребата од копирање и испраќање на дел од одреден текст или имејл адреси, телефонски број и слично е нешто што не ...

Gmail воведе можност за прикачување на цели имејл пораки како датотеки и нивно испраќање

Smartportal - 11.12.2019

Корисниците ќе можат да прикачат повеќе имејл пораки во една и со тоа да ја тргнат потребата од препраќање на пораките посебно Секојдневно, сите ние користиме некој од сервисите за електронска пошта.

Гугл мапс: Ќе бележи темни сокаци и светли улици

Студенти - 11.12.2019

Гугл работи на нова опција за апликацијата Гугл мапс, што може да значи поголема безбедност на корисникот. Се работи за показател за лошо и подобро осветлени улици, за корисниците кои се движат пешки.

Google Maps на корисниците ќе им овозможува да ги избегнуваат мрачните улици

Иновативност - 11.12.2019

Google работи на нова опција за апликацијата Google Maps, која ќе ја зголеми безбедноста на кориснциите. Станува збор за функција која ќе ги нагласи добро осветелните улици кога корисникот оди пеш.

На Gmail во атач ќе одат цели мејлови

Телефони.мк - 11.12.2019

Gmail воведува нова многу необична функција со која корисниците во прилог ќе може да прикачуваат цели мејлови наместо само да прават на нив препраќање кон контактите. Од делот за креирање на нов мејл ќе може да ги "влечете" сите мејлови кои сакате ...

Гугл мапс ќе го бележи нивото на улично осветлување

Кумановски м. - 12.12.2019

Гугл работи на нова опција за апликацијата Гугл мапс, што може да значи поголема безбедност на корисникот. Се работи за показател за лошо и подобро осветлени улици, за корисниците кои се движат пешки.

Нови функции на „Гугл хром“ за поголема интернет безбедност

Курир - 12.12.2019

Пребарувачот „Гугл хром“ воведува неколку нови функции, кои сурфањето на интернет ќе го направат побезбедно. За почеток, на пример, кога ќе се обидете да се пријавите на некоја локација, Хром ќе предупреди ако вашето корисничко име или лозинката се ...

Сурфањето преку Google Chrome ќе биде побезбедно

MakPress - 12.12.2019

Пребарувачот Гугл хром воведува неколку нови функции, кои сурфањето на интернет ќе го направат побезбедно. За почеток, на пример, кога ќе се обидете да се пријавите на некоја локација, Хром ќе предупреди ако вашето корисничко име или лозинката се ...