TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Шведска пуштен пат за напојување на електрични автомобили

Авто Плус - 16.04.2018

Во Шведска е пуштена во употреба првата дестинација, на која може да го управувате вашиот електромобил, а при тоа да се наполнат неговите батерии Компанијата ERoadArlanda, која е одговорна за изработка и одржување на овој пат, поставува делови со ...

Шведска:Првиот светски електрифициран пат кој ги полни возилата додека се во движење

Порта 3 - 16.04.2018

Во Шведска е отворен првиот пат на светот кој ги полни батериите на електричните автомобили и камиони додека се движат. Свеченото пуштање во сообраќај на т.н eRoadArlandа е направено на 11-ти април 2018, а властите веќе имаат подготвено мапа за ...

Во Шведска пуштен пат за напојување на електрични автомобили

Локално - 16.04.2018

Во Шведска е пуштена во употреба првата дестинација, на која може да го управувате вашиот електромобил, а при тоа да се наполнат неговите батерии Делницата се наоѓа помеѓу Стокхолм и Арланд.