TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

По изборот на Абази, Силјановска бара разрешување на Јовески: Резултатот беше невозможен, се соочивме со ...

360 степени - 24.11.2022

Не ни требаше американски глас за да го видиме тоа, порача пратеничката Силјановска-Давкова, според која резултатот од изборот на Абази бил невозможен Министерот Тупанчески, пак, испрати порака дека кога се избира, тоа говори и за изборот на јавниот ...

Тупанчевски: Изборот на Абази говори и за самите јавни обвинители

Р.С.Европа - 24.11.2022

Изборот на шефот на јавни обвинители во Обвинителстото за гонење на организиран криминал и корупција говори и за обвинителите кои го избрале рече од собраниската говорница министерот за правда Никола Тупанчевски.

Тупанчевски: Изборот на шеф во ОЈО ГОКК говори и за јавните обвинители

Press24 - 24.11.2022

Кога постојат избори вклучувајќи ги и овие, тоа говори и за изборот на јавниот обвинител, но и за тие кои го избрале јавниот обвинител, рече денеска министерот за правда Никола Тупанчевски, одговарајќи на пратеничко прашање од пратеничката Гордана ...

Силјановска предлага Владата да го разреши Јавниот обвинител или тој сам да поднесе оставка

Либертас - 24.11.2022

Како може да се реши проблемот со Јавното обивинителство, му се обрати пратеничката од ВМРО ДПМНЕ Гордана Силјановска на министерот за правда.По мене и моите два предлози се, прво – оставка од првиот односно сонцето во јавното обвинителство кое се ...

НЕ МИ Е СЕЕДНО ШТО СЕ СЛУЧУВА ВО МОЈОТ ДОМ Тупанчевски брутално искрен за изборот на Абази за јавен обвинител

+инфо - 24.11.2022

Министерот за правда вели дека бил дел од подготовката на новиот Закон за јавно обвинителство од 2020 година, според кој е предвиден концептот - јавните обвинители да го бираат нивниот шеф.

Изборот на шеф во ОЈО ГОКК говори и за јавните обвинители, истакна Тупанчевски

Н.Македонија - 24.11.2022

Кога постојат избори вклучувајќи ги и овие, тоа говори и за изборот на јавниот обвинител, но и за тие кои го избрале јавниот обвинител, рече денеска министерот за правда Никола Тупанчевски, одговарајќи на пратеничко прашање од пратеничката Гордана ...

Силјановска Давкова предлага Владата да го разреши jавниот обвинител или тој да поднесе оставка

МКД - 24.11.2022

Пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силјановска Давкова на денешната собраниска седница посветена на пратенички прашања на министерот за правда Никола Тупанчевски му предложи републичкиот јавен обвинител сам да поднесе оставка или Владата да го ...

Тупанчевски: Не е неважно за министерот за правда што се случува во неговиот дом

Фокус - 24.11.2022

Кога постојат избори вклучувајќи ги и овие, тоа говори и за изборот на јавниот обвинител, но и за тие кои го избрале јавниот обвинител, рече денеска министерот за правда Никола Тупанчевски, одговарајќи на пратеничко прашање од пратеничката Гордана ...

Тупанчевски за изборот на Абази: Ќе бидам брутално искрен, не ми е сеедно што се случува во мојот дом

Република - 24.11.2022

Кога постојат избори вклучувајќи ги и овие, тоа говори и за изборот на јавниот обвинител, но и за тие кои го избрале јавниот обвинител, рече денеска министерот за правда Никола Тупанчевски, одговарајќи на пратеничко прашање од пратеничката Гордана ...

Тупанчевски: Изборот на шеф во ОЈО ГОКК говори и за јавните обвинители

24Инфо - 24.11.2022

Кога постојат избори вклучувајќи ги и овие, тоа говори и за изборот на јавниот обвинител, но и за тие кои го избрале јавниот обвинител, рече денеска министерот за правда Никола Тупанчевски, одговарајќи на пратеничко прашање од пратеничката Гордана ...

Тупанчевски: Изборот на шеф во ОЈО ГОКК говори и за јавните обвинители

Вечер Прес - 24.11.2022

Кога постојат избори вклучувајќи ги и овие, тоа говори и за изборот на јавниот обвинител, но и за тие кои го избрале јавниот обвинител, рече денеска министерот за правда Никола Тупанчевски, одговарајќи на пратеничко прашање од пратеничката Гордана ...

За Тупанчевски обвинителите треба да се замислат што го избраа Ислам Абази

Независен - 24.11.2022

Кога постојат избори вклучувајќи ги и овие, тоа говори и за изборот на јавниот обвинител, но и за тие кои го избрале јавниот обвинител, рече денеска министерот за правда Никола Тупанчевски, одговарајќи на пратеничко прашање од пратеничката Гордана ...

Тупанчевски: Изборот на шеф во ОЈО ГОКК говори и за јавните обвинители

ТВ21 - 24.11.2022

Кога постојат избори вклучувајќи ги и овие, тоа говори и за изборот на јавниот обвинител, но и за тие кои го избрале јавниот обвинител, рече денеска министерот за правда Никола Тупанчевски, одговарајќи на пратеничко прашање од пратеничката Гордана ...

Тупанчевски: Изборот на шеф во ОЈО ГОКК говори и за јавните обвинители

Канал5 - 24.11.2022

Ќе бидам брутално искрен и ќе кажам дека не е неважно за министерот за правда што се случува во неговиот дом, практично во рамките ако се земе формата влегуваат и судството и обвинителството, нотарите извршителите итн..

Тупанчевски за изборот на Ислам Абази: Тоа зборува и за јавните обвинители, кого тие избрале!

Zoom - 24.11.2022

Кога постојат избори вклучувајќи ги и овие, тоа говори и за изборот на јавниот обвинител, но и за тие кои го избрале јавниот обвинител, рече денеска министерот за правда Никола Тупанчевски, одговарајќи на пратеничко прашање од пратеничката Гордана ...

Тупанчевски: Изборот на шеф во ОЈО ГОКК говори и за јавните обвинители

4NEWS - 24.11.2022

Кога постојат избори вклучувајќи ги и овие, тоа говори и за изборот на јавниот обвинител, но и за тие кои го избрале јавниот обвинител, рече денеска министерот за правда Никола Тупанчевски, одговарајќи на пратеничко прашање од пратеничката Гордана ...