TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Невидливиот данок ќе го платиме сите

Н.Македонија - 23.06.2022

Нашата економија, како мала и отворена, е исклучително зависна од случувањата во европската економија и поради тоа не само што растат цените на прехранбените производи, енергијата и горивата туку континуирано растат и цените на индустриските ...

ДАЛИ ЦЕНИТЕ НА СТАНОВИТЕ ГО ДОСТИГНАА ПЛАФОНОТ - се предвидува стагнација, но не и намалување на пазарната вредност на ...

Фактор - 23.06.2022

Дали има изгледи да запре вртоглавиот раст на цените на становите во земјава, па дури и тие да се намалат, откако незапирливо растат подолго време, речиси две години наназад, но особено во последниов период.

Владините мерки за намалување на маржата- не го постигнаа ефектот

Алсат-М - 21.06.2022

Владините мерки не успееа да ги намалат цените на основните прехранбени производи. На рафтовите на маркетите може да се забележи намалување од 7 до 9 денари на маслото за јадење и тестените, но за останатите производи намалувањето е речиси и ...