TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Уставниот суд ја отфрли иницијативата на Трајанов и Петров и се прогласи за ненадлежен

24 Вести - 18.02.2016

Уставниот суд ја отфрли иницијативата на пратеникот Павле Трајанов и на Тодор Петров за неуставното распуштање на парламентот со одложена примена и се прогласи за ненадлежен да одлучува за распуштање на парламентот.

Уставниот суд ја отфрли Иницијативата и се прогласи за ненадлежен за одложеното распуштање на Собранието

Академик - 18.02.2016

Судија известител за Иницијативата беше судијката Наташа Габер-Дамјановска која во образложението истакна дека Уставниот суд треба да поведе иницијатива бидејќи е надлежен, што произлегува и од одговорот доставен од Собранието со кој не се оспорува ...

Уставниот суд ја отфрли иницијативата против одложеното распуштање на Собранието

МКД - 18.02.2016

Уставниот суд не ја прифати иницијативата на пратеникот Павле Трајанов и Тодор Петров, кои сметаат дека е неуставна одлуката Собранието да се распушти со одложена примена. Уставниот суд се прогласи за ненадлежен за распуштањето на Парламентот, ...

Уставниот суд ја отфрли иницијативата на Трајанов и Петров и се прогласи за ненадлежен

Телма - 18.02.2016

Уставниот суд ја отфрли иницијативата на пратеникот Павле Трајанов и Тодор Петров за неуставното распуштање на Парламентот со одложена примена и се прогласи за ненадлежен да одлучува за распуштање на парламентот.

Уставниот суд ја отфрли иницијативата против одложеното распуштање на Собранието: Трајанов реагира, тоа е само изговор

Канал 77 - 18.02.2016

Уставниот суд не ја прифати иницијативата на пратеникот Павле Трајанов и на Тодор Петров, кои сметаат дека е неуставна одлуката Собранието да се распушти со одложена примена. Уставниот суд се прогласи за ненадлежен за распуштањето на Парламентот.

Уставниот суд ја отфрли иницијативата против одложено распуштање на Собранието

Алсат-М - 18.02.2016

Уставниот суд ја отфрли иницијативата на пратеникот Павле Трајанов и Тодор Петров за неуставното распуштање на Парламентот со одложена примена и се прогласи за ненадлежен да одлучува за распуштање на парламентот.

Уставен суд ја отфрли иницијативата за одложено распуштање на Парламентот

+инфо - 18.02.2016

Уставниот суд ја отфрли иницијативата на пратеникот Павле Трајанов за одложено распуштање на Парламентот и се прогласи ненадлежен да одлучува за распуштањето на Парламентот. Според судијката Наташа Габер, ваквата одлука на Собранието е преседан.

ДС: Уставниот суд денеска ќе расправа за уставноста на одлуката за распуштање на Собранието

МКД - 18.02.2016

Уставниот суд денеска ја почнува расправата по иницијативата на претседателот на Демократски сојуз, Павле Трајанов, за оценување на уставноста на одлуката на Собранието за распуштање со одложено дејство.

Уставен суд ги отфрли иницијативите за распуштање на Собранието

Репортер - 18.02.2016

Уставниот суд на денешната седница ги отфрли иницијативите на претседателот на ДС Павле Трајанов и на Тодор Петров за оценување на уставноста на Одлуката за распуштање на Собранието на Република Македонија.

Уставниот суд ја отфрли иницијативата на Трајанов за одложеното распуштање на парламентот

Фокус - 18.02.2016

Од Судот оцениле дека не можат да одлучуваат за акт, туку само за закони. Уставниот суд денеска денеска ја отфрли иницијатива на пратеникот и лидер на Демократски сојуз Павле Трајанов за оценување на уставноста на одлуката на парламентарното ...

Уставниот суд ја отфрли иницијативата против одложеното распуштање на Собранието

Тера - 18.02.2016

Уставниот суд не ја прифати иницијативата на пратеникот Павле Трајанов и Тодор Петров, кои сметаат дека е неуставна одлуката Собранието да се распушти со одложена примена. Уставниот суд се прогласи за ненадлежен за распуштањето на Парламентот, ...

Уставниот суд се прогласи за ненадлежен за одложеното распуштање на Собранието

Макфакс - 18.02.2016

Уставниот суд ја отфрли Иницијативата што ја поднесе пратеникот на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов и од претседателот на Светскиот македонски конгрес, за оценување на уставноста на Одлуката на Собранието да се самораспушти со одложено дејство.

Уставниот суд се прогласи за ненадлежен за одложено распуштање на Собранието

Фактор - 18.02.2016

Уставниот суд ја отфрли Иницијативата, поднесена од пратеникот на Демократскиот сојуз Павле Трајанов и од претседателот на Светскиот македонски конгрес, за оценување на уставноста на Одлуката на Собранието на Република Македонија да се самораспушти ...

Се оценува уставноста на одлуката на Собранието на Македонија за распуштање на Парламентот со одложено дејство!

Локално - 18.02.2016

Уставниот суд денеска ја почнува расправата по иницијатива на претседателот на Демократски сојуз, Павле Трајанов, за оценување на уставноста на одлуката на Собранието на Р. Македонија за распуштање на Парламентот со одложено дејство.

Уставниот суд ја отфрли иницијативата против одложеното распуштање на Собранието

Република - 18.02.2016

Уставниот суд не ја прифати иницијативата на пратеникот Павле Трајанов и Тодор Петров, кои сметаат дека е неуставна одлуката Собранието да се распушти со одложена примена. Уставниот суд се прогласи за ненадлежен за распуштањето на Парламентот.

Уставен се прогласи за ненадлежен за одложеното распуштање на Собранието

Локално - 18.02.2016

Уставниот суд суд ја отфрли иницијативата на пратеникот Павле Трајанов за, како што вели, неуставното распуштање на Парламентот со одложена примена и се прогласи за ненадлежен. Уставниот судија Наташа Габер која е подготвувач на извештајот, при ...

Уставниот суд за распуштањето на собранието

24 Вести - 18.02.2016

Уставниот суд ја отфрли иницијативата на пратеникот Павле Трајанов и Тодор Петров за неуставното распуштање на парламентот со одложена примена и се прогласи за ненадлежен да одлучува за распуштање на ...

Уставен суд ги отфрли иницијативите за распуштање на Собранието

ТВ21 - 18.02.2016

Уставниот суд на денешната седница ги отфрли иницијативите на претседателот на ДС Павле Трајанов и на Тодор Петров за оценување на уставноста на Одлуката за распуштање на Собранието на Република Македонија.

Уставниот суд се прогласи за ненадлежен за распуштање на Собранието

Кајгана - 18.02.2016

Уставниот суд ја отфрли Иницијативата што ја поднесе пратеникот на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов и од претседателот на Светскиот македонски конгрес, за оценување на уставноста на Одлуката на Собранието да се самораспушти со одложено дејство.

Уставниот суд денеска ќе ја разгледува одлуката за распуштање на Собранието

+инфо - 18.02.2016

Уставниот суд на денешната седница ќе ја разгледува иницијатива на претседателот на Демократски сојуз, Павле Трајанов, за оценување на уставноста на одлуката за распуштање на Парламентот со одложено дејство, што парламентарното мнозинство ја донесе ...

Уставниот суд ја отфрли иницијативата за одложено распуштање на Собранието

Нова ТВ - 18.02.2016

Уставниот суд не ја прифати иницијативата поднесена од пратениците Павле Трајанов и Тодор Петров, кои сметаат дека е неуставна одлуката Собранието да се распушти со одложена примена. Уставниот суд се прогласи за ненадлежен за распуштањето на ...

Уставен суд ги отфрли иницијативите за распуштање на Собранието

Сител - 18.02.2016

Уставниот суд на денешната седница ги отфрли иницијативите на претседателот на ДС Павле Трајанов и на Тодор Петров за оценување на уставноста на Одлуката за распуштање на Собранието на Република Македонија.

Уставниот суд се прогласи за ненадлежен за одложеното распуштање на Собранието

Точка - 18.02.2016

Уставниот суд ја отфрли Иницијативата што ја поднесе пратеникот на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов и од претседателот на Светскиот македонски конгрес, за оценување на уставноста на Одлуката на Собранието да се самораспушти со одложено дејство.

Уставниот суд расправа за одлуката на Собранието за распуштање со одложено дејство

Макфакс - 18.02.2016

Уставниот суд во четврток ја почнува расправата по иницијатива на претседателот на Демократски сојуз, Павле Трајанов, за оценување на уставноста на одлуката на Собранието за распуштање на Парламентот со одложено дејство, соопштуваат од партијата.

Уставен суд ги отфрли иницијативите за распуштање на Собранието

Lider - 18.02.2016

Уставниот суд на денешната седница ги отфрли иницијативите на претседателот на ДС Павле Трајанов и на Тодор Петров за оценување на уставноста на Одлуката за распуштање на Собранието на Република Македонија.

Уставниот суд расправа за распуштање на Собранието со одложено дејство

Вечер Прес - 18.02.2016

Пратеникот Павле Трајанов, како што се вели во соопштението од ДС,укажа на парламентарната дебата, и пред и по изгласувањето на оваа спорна одлука на партиите на власта, а опозицијата ја напушти салата и не сакаше да учествува Уставниот суд во ...

УСТАВЕН СУД: Не сме надлежни да го цениме одложеното распуштање на Собранието

Телеграф - 18.02.2016

Парламентот на 18 јануари донесе одлука за распуштање на Собранието, но наместо одлуката да стапи во сила веднаш и да се спроведат избори во рок од 60 дена, примената е одложена за да стапи во сила на 24 февруари Уставниот суд на денешната седница ...

Уставниот суд ја оценува одлуката за распуштање на Парламентот

Нова ТВ - 18.02.2016

Уставниот суд денеска ја почнува расправата по иницијатива на претседателот на Демократски сојуз, Павле Трајанов, за оценување на уставноста на одлуката на Собранието на Р. Македонија за распуштање на Парламентот со одложено дејство, соопшти ...

Уставен суд ги отфрли иницијативите за распуштање на Собранието

А1 On - 18.02.2016

Уставниот суд на денешната седница ги отфрли иницијативите на претседателот на ДС Павле Трајанов и на Тодор Петров за оценување на уставноста на Одлуката за распуштање на Собранието на Република Македонија.

Уставниот суд расправа за одлуката на Собранието за распуштање со одложено дејство

Точка - 18.02.2016

Уставниот суд во четврток ја почнува расправата по иницијатива на претседателот на Демократски сојуз, Павле Трајанов, за оценување на уставноста на одлуката на Собранието за распуштање на Парламентот со одложено дејство, соопштуваат од партијата.

Уставен суд се прогласи за ненадлежен во однос на распуштањето на Собранието

Либертас - 18.02.2016

Уставниот суд на денешната седница ги отфрли иницијативите на претседателот на ДС Павле Трајанов и на Тодор Петров за оценување на уставноста на Одлуката за распуштање на Собранието на Република Македонија.

Уставниот суд расправа за одлуката на Собранието за распуштање со одложено дејство

Канал 77 - 18.02.2016

Уставниот суд денеска ја почнува расправата по иницијатива на претседателот на Демократски сојуз, Павле Трајанов за оценување на уставноста на одлуката на Собранието за распуштање на Парламентот со одложено дејство, соопштуваат од партијата.

Уставниот суд - ненадлежен за самораспуштањето на парламентот

Утрински - 18.02.2016

Одлуката беше донесена со мнозинство гласови и прегласување (5 наспроти 4), а по бурна и долга расправа Гордана Дувњак Уставниот суд ја отфрли иницијативата за неуставното распуштање на парламентот со одложена примена и се прогласи за ненадлежен.