TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

#COP24: Државите да преземат поамбициозни чекори за да ги ублажат последиците од климатските промени

Радио МОФ - 06.12.2018

Последниот извештај на Секретаријатот под рамковната конвенција за климатски промени на ООН покажува дека државите започнале со напори кон исполнување на обврските од Договорот од Париз, но овие напори не се доволно амбициозни за да ги ублажат ...

СЗО: Парискиот договор годишно би спасил милион луѓе

Макфакс - 06.12.2018

Животот на милиони луѓе во светот би можел да се спаси секоја година до 2050-та, кога би се намалило загадувањето на воздухот, а тоа е зацртано во Парискиот договор за климатски промени, покажа најновиот извештај на Светската здравствена ...

СЗО: Еден милион животи можат да се спасат годишно со исполнување на климатските цели од Парискиот договор

Локално - 06.12.2018

Животот на еден милион луѓе ширум светот годишно можат да се спасат до 2050 година ако се почитуваат целите за намалување на загадувањето на воздухот зацртани во Парискиот договор, стои во извештај на Светската здравствена организација (СЗО).

Ограничувањето на климатските промени ќе го подобри здравјето на луѓето

MTM - 05.12.2018

Ограничувањето на климатските промени ќе има значаен и корисен ефект врз здравјето на луѓето во светот. Во извештајот на Светската здравствена организација, претставен пред учесниците на 24-тата конференција на ОН за климата, се вели дека целите на ...

#COP24: Климатските промени се најголемата закана за здравјето на луѓето

Радио МОФ - 05.12.2018

Врската помеѓу здравјето и климатските промени не може да се игнорира- двете се силно поврзани и превземањето активности за ублажување на климатските промени ќе значи спасување на 7 милиони животи годишно кои ги губиме само поради аерозагадувањето.

Сер Дејвид Атенбороу: Климатските промени се "најголема закана" за човештвото

Ladybook - 05.12.2018

Натуралистот Сер Дејвид Атенбороу изјави дека климатските промени се најголема закана за човештвото. Тој соопшти дека тоа може да доведе до колапс на цивилизациите и исчезнување на "голем дел од природниот свет", на состанокот за разговорите за ...

СЗО: Парискиот договор годишно би спасил милион луѓе

Денар - 06.12.2018

Животот на милиони луѓе во светот би можел да се спаси секоја година до 2050-та, кога би се намалило загадувањето на воздухот, а тоа е зацртано во Парискиот договор за климатски промени, покажа најновиот извештај на Светската здравствена ...

СЗО: Ако се намали аерозагадувањето ќе се спасат еден милион животи

Н.Македонија - 06.12.2018

Животот на еден милион луѓе ширум светот годишно можат да се спасат до 2050 година ако се почитуваат целите за намалување на загадувањето на воздухот зацртани во Парискиот договор, стои во извештај на Светската здравствена организација (СЗО).

СЗО: Еден милион животи можат да се спасат годишно со исполнување на климатските цели од Парискиот договор

Алфа - 06.12.2018

Животот на еден милион луѓе ширум светот годишно можат да се спасат до 2050 година ако се почитуваат целите за намалување на загадувањето на воздухот зацртани во Парискиот договор, стои во извештај на Светската здравствена организација (СЗО).

СЗО: Еден милион животи можат да се спасат годишно со исполнување на климатските цели од Парискиот договор

MTM - 06.12.2018

Животот на еден милион луѓе ширум светот годишно можат да се спасат до 2050 година ако се почитуваат целите за намалување на загадувањето на воздухот зацртани во Парискиот договор, стои во извештај на Светската здравствена организација (СЗО).

СЗО: Еден милион животи можат да се спасат годишно со исполнување на климатските цели од Парискиот договор

Сител - 06.12.2018

Животот на еден милион луѓе ширум светот годишно можат да се спасат до 2050 година ако се почитуваат целите за намалување на загадувањето на воздухот зацртани во Парискиот договор, стои во извештај на Светската здравствена организација (СЗО).

СЗО: Еден милион животи можат да се спасат годишно со исполнување на климатските цели од Парискиот договор

Вечер - 06.12.2018

Животот на еден милион луѓе ширум светот годишно можат да се спасат до 2050 година ако се почитуваат целите за намалување на загадувањето на воздухот зацртани во Парискиот договор, стои во извештај на Светската здравствена организација (СЗО).

СЗО: Еден милион животи можат да се спасат годишно со исполнување на климатските цели од Парискиот договор

Либертас - 06.12.2018

Животот на еден милион луѓе ширум светот годишно можат да се спасат до 2050 година ако се почитуваат целите за намалување на загадувањето на воздухот зацртани во Парискиот договор, стои во извештај на Светската здравствена организација (СЗО).