TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Истражувачите создадоа универзален противотров за смртоносни змии

Факултети - 24.02.2024

Научниците од „Скрипс рисрч“ развија антитело што може да ги блокира ефектите на смртоносните токсини во отровите на многу видови змии во Африка, Азија и Австралија. Антителото, кое ги штитело глувците од вообичаено смртоносниот отров од змиите, ...

Истражувачи на прагот на создавање универзален противотров за змии

Иновативност - 23.02.2024

Научници од американскиот Истражувачки Институт Скрипс од Ла Џоли, Калифорнија, развија антитело кое може да ги блокира ефектите на смртоносните токсини во отровите на многу змии пронајдени ширум Африка, Азија и Австралија.