TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЗНМ: „Вечер“ не го почитувал етичкиот кодекс во текстот „Манчевски поттикнува насилство и повици за ликвидација“

Локално - 11.09.2019

Советот на честа на Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) ја разгледале претставката на министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски за веста на порталот „Вечер“ со наслов „Манчевски поттикнува насилство и повици ...

ЗНМ: Вечер.мк го прекршил новинарскиот кодекс во текстот “Министерот Дамјан Манчевски поттикнува насилство и повици за ...

Бриф - 11.09.2019

Советот на честа на Здружението на новинарите на Македонија, ја разгледа претставката на министерот Дамјан Манчевски за објавената вест на порталот Вечер.мк, во врска со текстот “Министерот Дамјан Манчевски поттикнува насилство и повици за ...

Одговорност на ЗНМ по однос на претставката за објавениот текст на порталот Вечер

24Инфо - 11.09.2019

Советот на честа смета дека Вечер.мк не го почитувал етничкиот кодекс во текстот: Дамјан Манчевски поттикнува на насилство и повици на ...

Советот на честа на ЗНМ оценува дека вечер.мк го прекршил Новинарскиот кодекс во текстот за министерот Манчевски

CivilMedia - 11.09.2019

Во дописот од Советот на честа на Здружението на новинарите на Македонија до министерот Манчевски се оценува дека веб порталот вечер.мк го прекршил Новинарскиот кодекс во членовите 13 и 16, со текстот „Дамјан Манчевски поттикнува насилство и повици ...

Манчевски го објави документот со кој ЗНМ потвдрува дека порталот Вечер го крши Кодексот

iPortal - 11.09.2019

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски го објави одговорот од Здружението на новинари во однос на текстот објавен од страна на порталот Вечер. Од ЗНМ велат дека порталот не го почитувал етичкиот кодекс при објавата на ...

ЗНМ: „Вечер“ не го почитувал етичкиот кодекс во текстот „Манчевски поттикнува насилство и повици за ликвидација“

Либертас - 11.09.2019

Советот на честа на Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) ја разгледале претставката на министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски за веста на порталот „Вечер“ со наслов „Манчевски поттикнува насилство и повици ...

Совет на честа по претставката од Манчевски: Вечер.мк го прекршил Новинарскиот кодекс

Нова ТВ - 12.09.2019

Советот на честа на Здружението на новинарите на Македонија соопшти дека веб порталот Вечер.мк го прекршил Новинарскиот кодекс во членовите 13 и 16 со текстот со наслов: „Дамјан Манчевски поттикнува насилство и повици за ликвидација“ објавен на ...

ЗНМ: „Вечер“ не го почитувал етичкиот кодекс во текстот за министерот Дамјан Манчевски

Слободен Печат - 12.09.2019

За веста која потоа беше избришана од порталот од ЗНМ заклучиле дека е прекршен Новинарскиот кодекс во членовите 13 и 16. Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) реагираше во врска со претставката на министерот за информатичко оопштество и ...