TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нова социјална реформа, наместо 3.000 сега 73.500 деца ќе користат детски додаток

24Инфо - 22.05.2019

Парламентарното мнозинство предводено од СДСМ го изгласа пакетот на закони со кои се заокружува социјалната реформа која има за цел трајно да извлекува од сиромаштија. Со социјалната реформа пристапот до детскиот и образовниот додаток се зголемува ...

Царовска: Собранието ги изгласа пакетот на закони за социјалната реформа, исплатата на зголемента помош почнува од ...

24Инфо - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска ја изгласа социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300% се очекуваат од идниот месец. Со трите пакет закони за социјална и детска заштита и социјална сигурност на стари лица правиме ...

Шахпаска: Социјалната помош од сегашните 3.900 денари ќе порасне на нешто повеќе од 11 000 денари

iPortal - 21.05.2019

На денешната седница беше изгласан Законот за социјална заштита кој е од особено значење за граѓаните. Суштински се менува на подобро системот на социјална заштита и начинот на којшто се грижиме за ранливите групи граѓани, градиме фер и праведно ...

СДСМ: Наместо 3.000, сега 73.500 деца ќе користат детски додаток

24 Вести - 22.05.2019

„Парламентарното мнозинство предводено од СДСМ го изгласа пакетот на закони со кои се заокружува социјалната реформа која има за цел трајно да извлекува од сиромаштија. Со социјалната реформа пристапот до детскиот и образовниот додаток се зголемува ...

Изгласан пакетот закони за социјалната реформа, зголемената помош ќе се исплаќа од идниот месец

А1 On - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска го изгласаа пакетот закони кои треба да ја овозможат социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300 отсто се очекуваат од идниот месец.

Шахпаска: Со Законот за социјална заштита се воведува „семеен пакет на права“

24Инфо - 21.05.2019

На денешната седница беше изгласан Законот за социјална заштита кој е од особено значење за граѓаните. Суштински се менува на подобро системот на социјална заштита и начинот на којшто се грижиме за ранливите групи граѓани, градиме фер и праведно ...

СДСМ: Наместо 3.000 сега 73.500 деца ќе користат детски додаток

А1 On - 22.05.2019

„Парламентарното мнозинство предводено од СДСМ го изгласа пакетот на закони со кои се заокружува социјалната реформа која има за цел трајно да извлекува од сиромаштија. Со социјалната реформа пристапот до детскиот и образовниот додаток се зголемува ...

Собранието гo изгласа пакетот-закони за социјалната реформа, исплата на зголемена помош од идниот месец

Макфакс - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска ја изгласа социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300% се очекуваат од идниот месец. Со трите пакет закони за социјална и детска заштита и социјална сигурност на стари лица правиме ...

(ВИДЕО) Шахпаска: Уште една добра вест и придобивки за граѓаните, усвоени се законите од социјалната реформа

А1 On - 21.05.2019

На денешната седница беше изгласан Законот за социјална заштита кој е од особено значење за граѓаните. Суштински се менува на подобро системот на социјална заштита и начинот на којшто се грижиме за ранливите групи граѓани, градиме фер и праведно ...

СДСМ: Нова социјална реформа, наместо 3.000 сега 73.500 деца ќе користат детски додаток

iPortal - 22.05.2019

Парламентарното мнозинство предводено од СДСМ го изгласа пакетот на закони со кои се заокружува социјалната реформа која има за цел трајно да извлекува од сиромаштија. Со социјалната реформа пристапот до детскиот и образовниот додаток се зголемува ...

Царовска: Собранието ги изгласа законите за социјалната реформа, исплатата на зголеменaта помош почнува од идниот месец

Бриф - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска ја изгласа социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300% се очекуваат од идниот месец. Со трите пакет закони за социјална и детска заштита и социјална сигурност на стари лица правиме ...

(Видео) Шахпаска: Добра вест за најзагрозените граѓани, усвоени се законите од социјалната реформа

Макфакс - 21.05.2019

Пратеничка од СДСМ и коалицијата, Јагода Шахпаска, одржа прес-конференција по повод изгласувањето на Законот за социјална заштита, кој како што кажа, е од особено значење за граѓаните. Како што нагласи таа, со Законот се воведува „семеен пакет на ...

Царовска: Исплатата на зголемената помош почнува од идниот месец

Независен - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска ја изгласа социјалната реформа, а првите исплати на зголемената парична помош за 300 отсто се очекуваат од идниот месец. Со трите пакет закони за социјална и детска заштита и социјална сигурност на стари лица ...

Шахпаска: Со новиот закон социјалната помош од 3.900 денари ќе порасне на над 11 илјади денари

Либертас - 21.05.2019

Изјава на Јагода Шахпаска Почитувани граѓани, почитувани новинари, На денешната седница беше изгласан Законот за социјална заштита кој е од особено значење за граѓаните. Суштински се менува на подобро системот на социјална заштита и начинот на ...

Царовска: Собранието ги изгласа пакетот на закони за социјалната реформа, исплатата на зголемента помош почнува од ...

Бизнис Вести - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска ја изгласа социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300% се очекуваат од идниот месец. Со трите пакет закони за социјална и детска заштита и социјална сигурност на стари лица правиме ...

Шахпаска: Суштински се менува на подобро системот на социјална заштита

Опсервер - 21.05.2019

Почитувани граѓани, почитувани новинари, На денешната седница беше изгласан Законот за социјална заштита кој е од особено значење за граѓаните. Суштински се менува на подобро системот на социјална заштита и начинот на којшто се грижиме за ранливите ...

Собранието ги изгласа пакетот на закони за социјалната реформа – Исплатата на зголемената помош почнува од идниот месец

iPortal - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска ја изгласа социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300% се очекуваат од идниот месец. Со трите пакет закони за социјална и детска заштита и социјална сигурност на стари лица правиме ...

Шахпаска најави зголемување на паричната поддршка за најзагрозените лица

Слободен Печат - 21.05.2019

Како што нагласи таа, со Законот се воведува „семеен пакет на права“ со кој значително ќе се зголеми паричната поддршка за семејствата во социјален ризик. ПЈагода Шахпаска, пратеничката од СДСМ и коалицијата, одржа прес-конференција по повод ...

Изгласан пакетот закони за социјалната реформа, зголемената помош ќе се исплаќа од идниот месец

Опсервер - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска го изгласаа пакетот закони кои треба да ја овозможат социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300 отсто се очекуваат од идниот месец.

Шахпаска: Со Законот се воведува „семеен пакет на права“, социјалната помош 11 илјади денари

+инфо - 21.05.2019

На денешната седница беше изгласан Законот за социјална заштита, кој е од особено значење за граѓаните. Суштински се менува на подобро системот на социјална заштита и начинот на којшто се грижиме за ранливите групи граѓани, градиме фер и праведно ...

Изгласан пакетот закони за социјалната реформа, зголемената помош ќе се исплаќа од идниот месец

Press24 - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска го изгласаа пакетот закони кои треба да ја овозможат социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300 отсто се очекуваат од идниот месец.

Шахпаска: Со Законот се воведува „семеен пакет на права“

Нетпрес - 21.05.2019

На денешната седница беше изгласан Законот за социјална заштита, кој е од особено значење за граѓаните. Суштински се менува на подобро системот на социјална заштита и начинот на којшто се грижиме за ранливите групи граѓани, градиме фер и праведно ...

Изгласан пакетот закони за социјалната реформа-од јуни помошта е зголемена

Нова ТВ - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска го изгласаа пакетот закони кои треба да ја овозможат социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300 отсто се очекуваат од идниот месец.

Шахпаска: Суштински се менува на подобро системот на социјална заштита

MakPress - 21.05.2019

На денешната седница беше изгласан Законот за социјална заштита кој е од особено значење за граѓаните. Суштински се менува на подобро системот на социјална заштита и начинот на којшто се грижиме за ранливите групи граѓани, градиме фер и праведно ...

Изгласан пакетот закони за социјалната реформа, зголемената помош ќе се исплаќа од идниот месец

MTM - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска го изгласаа пакетот закони кои треба да ја овозможат социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300 отсто се очекуваат од идниот месец.

Изгласан пакетот закони за социјалната реформа, зголемената помош ќе се исплаќа од идниот месец

1tv - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска го изгласаа пакетот закони кои треба да ја овозможат социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300 отсто се очекуваат од идниот месец.

Изгласан пакетот закони за социјалната реформа, зголемената помош ќе се исплаќа од идниот месец

Локално - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска го изгласаа пакетот закони кои треба да ја овозможат социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300 отсто се очекуваат од идниот месец.

Изгласан пакетот закони за социјалната реформа, зголемената помош ќе се исплаќа од идниот месец

24 Вести - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска го изгласаа пакетот закони кои треба да ја овозможат социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300 отсто се очекуваат од идниот месец.

Изгласан пакетот закони за социјалната реформа, зголемената помош ќе се исплаќа од идниот месец

MakPress - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска го изгласаа пакетот закони кои треба да ја овозможат социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300 отсто се очекуваат од идниот месец.

Детски додаток наместо 3.200 ќе користат 73.500 деца, изгласан пакетот закони за социјална реформа

Сакам да кажам - 21.05.2019

За 20 пати се зголемува бројот на деца што ќе го користат детскиот и образовниот додаток, со трите пакет закони за социјална реформа кои денеска беа изгласани во Собранието. Првите исплати на зголемената парична помош за 300 отсто се очекуваат од ...

Изгласан пакетот закони за социјалната реформа, зголемената помош ќе се исплаќа од идниот месец

Скопје инфо - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска го изгласаа пакетот закони кои треба да ја овозможат социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300 отсто се очекуваат од идниот месец.

Социјалната помош се зголемува, месечната помош за трето дете се укинува- Усвоенни законските измени

Алфа - 21.05.2019

Изгласен е пакетот од законот за социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300 отсто се очекуваат од идниот месец. Трите пакет закони за социјална и детска заштита и социјална сигурност на стари лица треба да овозможат ...

Собрание: Изгласани законите за социјална реформа

Денешен - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска го изгласаа пакетот закони кои треба да ја овозможат социјалната реформа. Трите пакет закони за социјална и детска заштита и социјална сигурност на стари лица треба да овозможат целосна преобразба на досегашниот ...

Изгласан пакетот закони за социјалната реформа, зголемената помош ќе се исплаќа од идниот месец

Либертас - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска го изгласаа пакетот закони кои треба да ја овозможат социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300 отсто се очекуваат од идниот месец.

Изгласан пакетот закони за социјалната реформа, зголемената помош за 300 отсто ќе се исплаќа од идниот месец

МКД - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска го изгласаа пакетот закони кои треба да ја овозможат социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300 отсто се очекуваат од идниот месец.

Влада:Од идниот месец социјалната помош зголемена за 300 %

AKO - 21.05.2019

Пратениците во Собранието денеска ја изгласа социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300% се очекуваат од идниот месец. Со трите пакет закони за социјална и детска заштита и социјална сигурност на стари лица правиме ...

Околу 140.000 деца ќе добиваат паричен додаток

+инфо - 22.05.2019

Пратениците во Собранието вчера ја изгласаа социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300% се очекуваат од идниот месец. – Собранието ги изгласа пакетот на закони за социјалната реформа, со оваа реформа поставуваме нов ...

Со социјалните реформи на Царовска детски додаток место 3.200 деца, ќе користат 73.500 деца

Фокус - 22.05.2019

Пратениците во Собранието денеска го изгласаа пакетот закони кои треба да ја овозможат социјалната реформа. Првите исплати на зголемената парична помош за 300 отсто се очекуваат од идниот месец.